Αρκαδία: Ιδρύεται κέντρο κοινότητας και κινητή μονάδα

22:42 26/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για την συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας στο δήμο της Τρίπολης, ψήφισε, ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο προυπολογισμός της δομής είναι της τάξεως των 306.720,00 ευρώ, με διάρκεια λειτουργίας τα τρία (3) έτη.

Πρόκειται για μία δράση που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής ένταξης, με στόχο

τις ευπαθείς και τις περιθωριοποιημένες ομάδες.

Θα υπάρξει μία κεντρική μονάδα στην Τρίπολη και άλλη μία κινητή μονάδα, η οποία και θα έχει την ευθύνη της κάλυψης των αναγκών, του συνόλου των δήμων της Αρκαδίας.

Η Κινητή Μονάδα θα είναι συνδεδεμένη επιχειρησιακά με το Κέντρο Κοινότητας της Τρίπολης.

Οι ωφελούμενοι θα είναι πολίτες που ζουν σε περιοχές παρέμβασης των δομών αυτών.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι η υποδοχή, η ενημέρωση, η υποστήριξη των ωφελούμενων, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Συγχρόνως, θα είναι δικτυωμένες με τις υπηρεσίες και τις λοιπές δομές.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί απ’ τον ίδιο τον δήμαρχο της Τρίπολης.

Αξίζει να τονιστεί, ότι τέτοια κέντρα, υπάρχουν ήδη σε άλλες περιφερειακές ενότητες, ενώ εκκρεμούσε η ίδρυση της δομής σε Τρίπολη και Κόρινθο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρίπολης, υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις στους όρους και στις προυποθέσεις της πράξης, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να συναινέσει, έστω και μετά από αρκετούς μήνες και να δεχθεί να προχωρήσει το έργο.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα