Αριστουργήματα νεουορκέζικων μουσείων εκτίθενται στο Παρίσι

15:51 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMa), το Whitney και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met) δανείζουν μερικά από τα αριστουργήματά τους στο Grand Palais, το Ίδρυμα Vuitton και το Μουσείο Maillol αντίστοιχα για τρεις πολυαναμενόμενες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

Ίρβινγκ Πεν στο Grand Palais

Για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, το Grand Palais σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υορκης, αποτίει φόρο τιμής στον Ιρβινγκ

Πεν, τον διάσημο Αμερικανό φωτογράφο γνωστό για τα πορτρέτα προσωπικοτήτων όπως ο Πικάσο, ο Υβ Σεν Λοράν και η Οντρεϊ Χέπμπορν. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του εικοστού αιώνα και μετρ της φωτογραφίας στούντιο, της προσωπογραφίας και της νεκρής φύσης.

Ποπ αρτ στο Μουσείο Maillol

Περίπου 60 έργα ποπ αρτ από τη συλλογές του Μουσείου Whitney, εκτίθενται για πρώτη φορά στο Μουσείο Maillol από τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 21 Ιανουαρίου 2018. Ανάμεσά τους και έργα των Robert Rauschenberg, Jasper Johns, Claes Oldenburg, Tom Wesselmann, James Rosenquist, Andy Warhol και Roy Lichtenstein.

Το MoMA στο Ίδρυμα Louis Vuitton

Περισσότερα από 200 έργα από τις συλλογές του MoMa θα εκτίθενται από τις 11 Οκτωβρίου 2017 έως τις 5 Μαρτίου 2018 στο Ίδρυμα Louis Vuitton. Η έκθεση με τίτλο «Να είστε σύγχρονοι» περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, σχέδιο, κινηματογράφος και design. Η έκθεση ξεδιπλώνεται σε τρεις περιόδους του ΜοΜΑ: την πρώτη δεκαετία του με έργα των Έντουαρντ Χόπερ, δεύτερη είναι αφιερωμένη στο μινιμαλισμό και την ποπ αρτ ενώ η τρίτη αποτελείται από έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο τα οποία έχει αποκτήσει το αμερικανικό μουσείο τα τελευταία δυο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα