Αρχίζει απόψε το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

15:02 1/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρχίζει απόψε, στις 8.30, στον εξωτερικό χώρο του “Mouzaki Palace Hotel” το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο θα διαρκέσει ως τις 12 Ιουλίου, με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα. Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε γνωστοποιήθηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Ευθυμιάδη να επισημαίνει ότι είναι πολύ ευχάριστο να επανέρχεται ο πολιτισμός, η τέχνη και η μουσική ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα ζωντανά, όχι διαμέσου του διαδικτύου, τονίζοντας ότι πιθανότατα είναι το πρώτο διεθνές φεστιβάλ στην Ελλάδα

που αρχίζει τις συναυλίες του και μάλιστα από την πρώτη μέρα του Ιουλίου.
συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Η έναρξη της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί με την παρουσίαση δειγμάτων μουσικής παραγωγής από τέσσερις beatmakers (μουσικούς παραγωγούς) ορχηστρικών κομματιών δικών τους συνθέσεων. Συγκεκριμένα οι Cosmo, Seza, Lust1 και Meshaya θα παρουσιάσουν μία πληθώρα δικών τους δημιουργημάτων πάνω σε ήχους τόσο κλασικού και διαχρονικού rap, όσο και μοντέρνο, πειραματικό ήχο της νέας εποχής.
Στη συνέχεια θα εμφανιστούν ζωντανά οι σόλο καλλιτέχνες Meshaya, ZF Moody, Kid O.N., Saut, Lust1, Stixomenos, τα συγκροτήματα Airplay (Sterben, Dan και Kash) και BADNA (Seza, Toni G και Cosmo), αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Alex και ο Mind The Gap οι οποίοι σε φιλική συμμετοχή θα συνοδέψουν στο βασικό του πρόγραμμα τον Στιχομένο.
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη rock μουσική με συμμετοχή συγκροτημάτων του Νομού Καρδίτσας. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Hearts of Gold, Teen Spirit, Samatage, Fantasic 4, κ.α.
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην εκκλησιαστική θρησκευτική – φωνητική μουσική και θα παρουσιαστούν από την ιστορική Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ύμνοι του Αγίου Σεραφείμ μελοποιημένοι από τον Μακαριστό Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας και Δάσκαλο Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη. Επίσης θα εμφανιστεί η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης σε έργα ιταλικής μουσικής. Επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά του στο Αναλόγιο και στην Ψαλτική Τέχνη, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.
Επίσης την ίδια μέρα (Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020) στις 5 το απόγευμα αρχίζει το 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής – Σχολικής – Μικτής Χορωδίας με τον Νίκο Ευθυμιάδη και τη συμμετοχή Διευθυντών Χορωδίας από όλη την Ελλάδα, που θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020.
Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη λαική και ρεμπέτικη μουσική. Συμμετέχουν οι Μάκης Κουτσιούμπας, Γιώργος Σακελλαρίου, Βάσω Καραβασίλη, Γιώργος Σοφογιάννης, Αποστόλης Τυράκης και πολλοί άλλοι.
Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην έντεχνη Ελληνική μουσική. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Μιαρίτης, Άγγελος Σιανίδης, Άρης Φαλιάγκας, Ρόη Σκόνδρα, Νίκη Σουφλέρη και πολλοί άλλοι.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην jazz μουσική.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην δημοτική και παραδοσιακή μας μουσική. Θα εμφανιστούν οι Κώστας Αντωνίου, Φαίδρα Διαμάντη, Λύδια Καραμέτου, Μάκης Κρανιώτης, Λάζαρος Σατραγάμης και πολλοί άλλοι.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί το σύνολο «Χίλιες Φωνές» με την καταπληκτική ερμηνεύτρια Νατάσα Καραγιάννη. Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής Γιάννης Παπαευαγγέλου.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίοι καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα