Άρχισε η ακροαματική διαδικασία για την ποινή του Πιστόριους

14:25 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γνωρίζει ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους πόσα χρόνια κάθειρξης θα πρέπει να εκτίσει για τη δολοφονία της φίλης του, έπειτα από την κρίσιμη και τελεσίδικη ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε τη Δευτέρα παρουσία του, ενώπιον δικαστηρίου της Πρετόρια.

Ο πρώην αθλητής, που κρίθηκε

ένοχος για τη δολοφονία της νεαρής τοπ-μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, κινδυνεύει θεωρητικά με ποινή κάθειρξης 15 ετών το λιγότερο.

Ο 29χρονος, ντυμένος με σκούρο κοστούμι, έφθασε το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πρετόρια, ενώ τηλεοπτικές κάμερες είχαν κατακλύσει το σημείο αυτό. Ο πατέρας του, Χένκε Πιστόριους, με τον οποίο οι σχέσεις τους δεν είναι καλές, είναι επίσης παρών στο δικαστήριο.

Οι δικαστές ανέμεναν πως ο Όσκαρ Πιστόριους θα πάρει τον λόγο αυτή την εβδομάδα για να εκφράσει τις τύψεις του. Όμως η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κλήση στην έδρα ενός ψυχολόγου, μάρτυρα της υπεράσπισης, ο οποίος δήλωσε ότι ο νεαρός άνδρας πάσχει από κατάθλιψη και δεν είναι σε θέση να καταθέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα