Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: «Το ροκ συναντά την παράδοση»

01:22 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο των θεματικών συναυλιών, που περιλαμβάνει η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:00, ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, οι BaiLdSA και οι Θραξ Πανκc (Thrax Punks), έρχονται στον κήπο της ΕΡΤ για μια ξεχωριστή συναυλία, όπου το

ροκ συναντά την παράδοση.

Η βραδιά ανοίγει με τη μουσική παράσταση «Από τους Queen στον Μάνο Χατζιδάκι».Πρόκειται για μια μοναδική μουσική παράσταση με επίκεντρο την κλασική κιθάρα, όπου ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, ερμηνεύει κομμάτια από την πλούσια προσωπική του δισκογραφία. Στο ξεχωριστό αυτό ρεσιτάλ κιθάρας, ακούγονται συνθέσεις των Queen, Beatles, Aerosmith, Eagles, Ennio Morricone, Nino Rota, Carlos Gardel, Erik Satie, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.

Στη συνέχεια, ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας με τους συνεργάτες του ταξιδεύουν από την Κομοτηνή, με προορισμό τον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και όπως λέει ο ίδιος: «Διάλεξα τραγούδια που μιλούν για τις ρίζες μας, για το πατρικό μας σπίτι, για τους χορούς στα φαρδιά αλώνια και τα ανακάτεψα με ποιήματα των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά, Θανάση Τζούλη, Αντώνη Παπαϊωάννου, Λάκη Τεάζη, Βασίλη Ευφροσυνίδη, Άκου Δασκαλόπουλου και δικά μου, που περιγράφουν σημερινές καταστάσεις κι έτσι έγινε ένα υπέροχο patchwork. Κατεβαίνουμε από την Κομοτηνή για να παρουσιάσουμε αυτό το πολύχρωμο πρόγραμμα και να μοιραστούμε τη χαρά και τη συγκίνηση, που προσφέρει το πάντρεμα της παράδοσης με τη ροκ μουσική».

Παίζουν οι: Θανάσης Γκαϊφύλλιας (τραγούδι-κιθάρα), Τάκης Κεραμέας (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσος Καπζάλας (φλάουτο & σαξόφωνο), Θωμάς Αραμπατζής (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), Κώστας Τσακλίδης (ντραμς), Ιάσων Καπζάλας (κρουστά).

Ακολουθούν οι BaiLdSA, ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους με μια ευρεία rock n’ roll αισθητική. Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής: Θάνος Γκουντάνος (κιθάρα-φωνή), Γιάννης Γκουντάνος (τύμπανα), Γιάννης Βαμβακάς(ακορντεόν), Γιάννης Ιωαννίδης (μπάσο), Δημήτρης Χαυλίδης (τρομπέτα).

Η μουσική βραδιά κλείνει πανηγυρικά με τους Θραξ Πανκc. Ο Γιώργος Σταυρίδης(νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή), ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, ζουρνάς, φωνή) και ο Πάνος Γκίνης (κιθάρα), αναμειγνύοντας συστατικά απ’ όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια» να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους.

Τη συναυλία παρουσιάζει o Πάνος Χρυσοστόμου.

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος ελεύθερη.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα