Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη-Στάσεις στα ΜΜΜ-24ωρη σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πλοία και ΜΜΕ

02:19 14/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Επηρεάζονται οι συγκοινωνίες σε στεριά και θάλασσα. Συμμετέχουν καθηγητές ΟΛΜΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δημοσιογράφοι, η ΠΟΣΠΕΡΤ

και η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής συμμετέχοντας στην απεργία. Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 16:00 λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία θα αρχίσουν να κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Επιπλέον, σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται ούτε στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/12/2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/12/2017, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Επίσης, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 13/12/2017.

Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης 14/12/2017, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

«’Αμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Δεμένα και τα πλοία
Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.

«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία των ναυτικών με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση.

Σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.

Aλλαγές στις πτήσεις

Σε 4ωρη στάση εργασίας κατεβαίνουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συνέπεια της στάσης από τις 08:00 έως τις 12:00, είναι οι τροποποιήσεις πτήσεων. Η Olympic Air, ανακοίνωσε πρόγραμμα τροποποιήσεων στα αεροπορικά δρομολόγια.

Ο Τύπος
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Το Συντονιστικό Τύπου επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του Τύπου εναντιώνονται στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Επίσης, απαιτούν την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
Τέλος, οι Ενώσεις του Τύπου, καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Οι αγρότες
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες καθώς ήδη με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν αύριο στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Βασικά αιτήματα που προβάλλονται αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ όπως επίσης το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Μεταξύ άλλων η επιτροπή ετοιμάζει ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου όπου θα αποφασιστεί το πλαίσιο αιτημάτων και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών διεκδικήσεων των αγροτών το επόμενο διάστημα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, τραινοσε, μμε, ΟΣΕ, απεργια μμμ, απεργια οσε, μμμ, απεργια μμε, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μμε, τραινοσε, πεμπτη, πλοια, ελγα αποζημιωσεις, σταση εργασιας, olympic air, συγκοινωνιες, ολμε, ποσπερτ, ΕΡΤ, παμε, μετρο, αθηνα, ΟΑΣΑ, ηλπαπ, θεσσαλονικη, δραση, νατ, υπα, olympic, air, συμμετοχή, εφκα, ενφια, ελγα, απε-μπε, δεη, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, 600 δις, μπλοκα αγροτων, αυριανη, γενοπ, ελγα, ηλπαπ, θαλασσα, νατ, ολμε, πλαισιο, προγραμμα, olympic air, olympic, αεροπορικα, ανεργια, απε, αρπαγη, αφορμη, βραδυ, διαστημα, δρομολογια, δικτυο, υπαρχει, επιτυχια, κρατικο, ληξη, ομονοια, παμε, περιβαλλον, ποσπερτ, πρωι, συγκεντρωση, συμμετοχή, υπα, air, δικαιωμα, ενωση, ιδιαιτερα, κυριακη, ομαδες
Τυχαία Θέματα