Απ. Καλογιάννης: Η Λάρισα αντέχει μόνο μία δομή φιλοξενίας προσφύγων

21:12 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορηματικός προς κάθε κατεύθυνση εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στη Λάρισα. Ο κ. Καλογιάννης ενημερώνοντας το σώμα ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα έχει συνάντηση με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να ξεκαθαρίσει μια σειρά ζητημάτων που έχει σχέση και με την λειτουργία της δομής στο Κουτσόχερο και το κυριότερο ποιος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της.

Η συζήτηση για το προσφυγικό άρχισε

μετά από σχετικό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία ζήτησε να τεθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Στ. Κρίκκη να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δομή είναι ακατάλληλη για την φιλοξενία προσφύγων και των οικογενειών τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη φιλοξενία προσφύγων στη Λάρισα. Γι’ αυτό και πρότεινε να γίνει μια ξεχωριστή συνεδρίαση για το θέμα, αφού ολοκληρωθούν οι επαφές στην Αθήνα με τους καθ’ ύλη αρμόδιους.

Ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποιος διοικεί τη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο. «Δεν έχουμε καμία απάντηση, ούτε εμείς, ούτε ο στρατός», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα βρεθεί απέναντι σε όποιον σχεδιάσει να λειτουργήσει κι άλλη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λάρισα.

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ
Μεγάλη συζήτηση έγινε τέλος εκτός ημερησίας διατάξεως και για το θέμα των απουσιών δημοτικών συμβούλων. Ο δήμαρχος Λαρισαίων από την πλευρά του έκανε λόγο για μεγάλη διάσταση που πήρε το όλο θέμα χωρίς να χρειάζεται. «Πρόκειται για μια ενέργεια του προέδρου που εκπορεύεται από τον ίδιο, ο οποίος χτύπησε ένα καμπανάκι στο δημοτικό συμβούλιο για να λειτουργεί καλύτερα», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις του προέδρου έγιναν προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα το όργανο».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων άφησε στην τοποθέτησή του αιχμές και κατά της κ. Σουλούκου, που παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα όσα υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή συνιστά πολιτική δίωξη, συνδέοντας την πράξη αυτή με την στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα που έγινε υπέρ του ΝΑΙ. «Σας πληροφορώ ότι δύο στελέχη της Συμπαράταξης, που κατέχουν και θέσεις ευθύνης στο δήμο, είχαν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πάντως στις τοποθετήσεις τους άφησαν αιχμές κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για τον χειρισμό του όλου θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα