Αντιδράσεις στο δημοσίευμα για κλείσιμο της ΕΡΤ

16:07 26/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αντιδράσεις προκαλεί το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Real News για πρόταση διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ και απόλυση 2.000 εργαζομένων. Το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει άγνοια για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, που επικαλείται πληροφορίες από την προηγούμενη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν υιοθετεί τέτοιες λογικές που αφορούν
στο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Τη Δευτέρα, μάλιστα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Δέσμευση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της ΕΡΤ είναι τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση με την Επιτροπή δημοσιογράφων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση». Τέλος, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για τα ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ ζητά από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ απορρίπτουν κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο και ζητούν «οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμού και της απόλυτης αντικειμενικότητας».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και περικοπές στο προσωπικό της, σημειώνοντας ότι το κόμμα «θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε σκέψη για κλεισιμο της ΕΡΤ, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα