Αντιδράσεις στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε ορεινά του Δήμου Αμυνταίου

08:43 27/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αμυνταίου στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα ορεινά των περιοχών αυτών.

Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται και ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας ο οποίος επισημαίνει σε ανάρτηση του σε μέσο Κοινωνικής δικτύωσης ότι  «Οι πράσινες διαγραμμίσεις είναι εγκεκριμένα αιολικά πάρκα, οι κίτρινες είναι προς αδειοδότηση οι δε κόκκινες είναι φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά δίχως η κοινωνία να γνωρίζει, να συναινεί η να διαφωνεί, δίχως να υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός. Και ερωτώ ο δήμος μας είναι ενήμερος; Οι βουλευτές μας τι λένε; Όλοι μα όλοι τους σιωπούν».

Κάτοικοι των Τ.Κ κάνουν λόγω για καταστροφή του οικοσυστήματος των ορεινών όγκων 6 περιοχών του Αμυνταίου, μεταξύ των οποίων το Ξινό Νερό, το Νυμφαίο και η Κέλλη ζητώντας από την περιφέρεια να αναλάβει δράση για την ακύρωση αδειοδότησης τοποθέτησης ανεμογεννητριών σε ορεινές περιοχές στις οποίες θα καταστραφεί το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

www.ert.gr

Keywords