Αντιδράσεις κομμάτων για τις παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

17:10 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό και τα μέτρα που εξήγγειλε για την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη δόμηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει», σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη».
Η κα Σπυράκη επισημαίνει: «Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας,

τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια. Ποιος, εκτός από τους Υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους Υπουργούς του και την Περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε ανάρτησή της στο Τwitter, αναφερόμενη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, τονίζει: «Στην καλύτερη μας κουνούν το δάχτυλο χωρίς καμία αυτοκριτική και στη χειρότερη ποζάρουν χαμογελώντας χαιρέκακα…». Η κ. Σβίγκου έχει επισυνάψει και φωτογραφία που δείχνει τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Σπυράκη να χαμογελούν.

“ Στην καλύτερη μας κουνούν το δάχτυλο χωρίς καμία αυτοκριτική και στη χειρότερη ποζάρουν χαμογελώντας χαιρέκακα…" pic.twitter.com/Iy8riB9wpZ

— Ράνια Σβίγκου (@rania_sv) August 7, 2018

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης υπογραμμίζει ότι δεν καταπίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και διερωτάται πόσο τυχαία μπορεί να είναι η απουσία του κ. Σκουρλέτη από τη σύσκεψη.
Ο κ. Χρηστίδης τονίζει στη δήλωσή του: «Ένα μόνο κρατάμε από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ό,τι και να πει η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει. Η ευθύνη για του νεκρούς και τις καταστροφές βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους και δεν κατεδαφίζεται. Δεν καταπίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για αυτό όσο πιο σύντομα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο. Υ.Γ: Είναι άραγε τυχαία η απουσία του κ. Σκουρλέτη από την σύσκεψη;».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει πρόκληση τις εξαγγελίες Τσίπρα, «όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ίδιων φαινομένων, αλλά και προβλημάτων από πλημμύρες, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στήριξη των δομών υγείας της περιοχής», όπως επισημαίνει. Παράλληλα αναφέρει ότι «στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων, τη στιγμή που προχωρά στην παραχώρηση των δασών, των ακτών, των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, με το νέο νόμο για το δομημένο περιβάλλον προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης και των ελέγχων των κτιρίων, εξαιρώντας, όμως, από αυτές τις διαδικασίες τα έργα που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις.

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγές προσώπων», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της για τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Λαύριο. Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει ακόμη ότι «όταν στην θέση κομματικών αξιωματούχων που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς μπαίνουν ξανά άτομα του κομματικού σωλήνα, το αποτέλεσμα είναι μηδέν» και «ζητάει συναίνεση και μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, για να φύγει ο κομματισμός από το Δημόσιο». Να χρησιμοποιηθούν πρόσωπα διακομματικής σύνθεσης και κοινωνικής αποδοχής και όχι ημέτεροι».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα