Αντιδράσεις για τις δηλώσεις και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα

17:46 21/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά αναφέρεται: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου, μεταξύ άλλων, είναι η ακραία μνημονιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Με αυτή την αποτυχημένη πολιτική, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν πολεμάει την ανεργία, όπως υποκριτικά δηλώνει, αλλά, αντιθέτως, την διογκώνει, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα και
στέλνοντας νέους επιστήμονες στη μετανάστευση. Αυτά τα ολίγα και ακριβή».

Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς σχετική με το ταξίδι του Α. Σαμαρά στην Κίνα και το ΑΖερμπαϊτζάν αναφέρει: «Ενώ η μέχρι πρότινος επικοινωνιακή πολιτική του κ. Σαμαρά διαφήμιζε τη δήθεν ανάπτυξη της χώρας, μετά την επιστροφή του από την Κίνα προσγειώθηκε ανώμαλα στην ελληνική μνημονιακή πραγματικότητα και ενόψει της άφιξης της τρόικας και της επιβολής νέων αντιλαϊκών μέτρων επαναφέρει το γνωστό τροπάριο της δήθεν σταθεροποίησης της οικονομίας».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει : «Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από τις διακοπές Σαμαρά στην Κίνα. Με διακοπές στην Κίνα και ξεναγήσεις στο Σινικό τείχος δεν λύνονται τα προβλήματα των εκατομμυρίων Ελλήνων ανέργων, ούτε ωφελείται ο διαλυμένος πρωτογενής τομέας της χώρας. Η συγκυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα απολύτως βήμα για να αξιοποιήσει τον εθνικό μας πλούτο και να ξεκινήσει και πάλι η χώρα μας να παράγει. Ας μας πει επιτέλους ο Σαμαράς ένα χειροπιαστό αποτελέσματα από τις διακοπές του στην Κίνα και ας αφήσει την ξενική φρασεολογία (follow-up και λοιπές ανοησίες) που δεν κατανοεί ο λαός».
Keywords
Τυχαία Θέματα