Ανοίγει ο δρόμος για… την σέντρα στη Σούπερ Λίγκα

18:49 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ κοντά βρίσκεται στο να ξεκινήσει επιτέλους το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε την επαναφορά της προηγούμενης σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας της, κάτι που είχαν ζητήσει η FIFA και η UEFA.

Απομένει πλέον η απόφαση ανάκλησης του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή για την έναρξη του πρωταθλήματος και φυσικά και του κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Γιώργος Γκιρτζίκης να είναι ένα από τα 31 άτομα που παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε μετά το τέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου ότι δεν θα παραιτηθεί.

«Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν την παραίτησή τους από τις θέσεις τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, και ο β΄ αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης, τις οποίες πήραν οι Δαμιανός Γαβριηλίδης και Μιχάλης Τζανόπουλος, αντίστοιχα. Επίσης, ο Γιάννης Παππάς ανέλαβε γ΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θέση που δεν είχε… κάτοχο μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Δημητρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παρέστη ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στα άτομα που παραπέμπονται για την «Κάρτα Υγείας» να παραιτηθούν.

Νωρίτερα είχε ματαιωθεί από την πλευρά του Γκιρτζίκη, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τους ξένους αξιωματούχους. Σε δηλώσεις του ο Κώστας Κουτσοκούμνης είπε μεταξύ άλλων: «Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να κάνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Βάσει καταστατικού και κανονισμών δεν μπορούμε να το δεχθούμε το ραντεβού, αφού δεν είναι παρούσα η ΕΠΟ. Λυπούμαστε γι’ αυτό, δεν θέλαμε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά».

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα