Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, χαμηλός ο τζίρος

13:48 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραφε μικρή άνοδο το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα ενώ κέρδη κατέγραφαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές που κινούνται στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου.

Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραφε άνοδο 0,05$ στις 566,29 μονάδες την Τετάρτη το μεσημέρι με τον τζίρο να παραμένει στα χαμηλά επίπεδα των 10,5 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 26 μετοχές, 35 πτωτικά ενώ 18 ήταν αμετάβλητες.

Ξεχώριζαν τα κέρδη της μετοχής της Βιοχάλκο που ξεπερνούσαν

το 3% και της Aegean κατά 2,625 στα 7,04 ευρώ. Πτωτικά κινούνταν οι μετοχές των τριών συστημικών τραπεζών με εξαίρεση της Alpha Bank που κέρδιζε 0,58% στα 1,74 ευρώ.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης DAX κέρδιζε 0,71% και ο γαλλικός CAC 1,42% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 ήταν πάνω 0,92%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,36% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 1,35%.

Νέα σημαντική πτώση της μετοχής της Deutsche Bank μετά την ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας ότι τα κέρδη σημείωσαν βουτιά 98% το 2ο τρίμηνο.

Κέρδη για την μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ετοιμάζεται η διάσωσή της με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η Moody’s προειδοποίησε ότι οι πορτογαλικές τράπεζες είναι από τις πιο αδύναμες κεφαλαιακά στην Ευρωζώνη. Η αδυναμία τους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη πιστοληπτική διαβάθμιση της Πορτογαλίας με την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Caixa Geral de Depositos, να χρήζει άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η επενδυτική κοινότητα περιμένει τις αποφάσεις της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια παρέμβασης αλλά δεν αναμένονται μεταβολές. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα είναι επιφυλακτική προς το παρόν καθώς θέλει να διαπιστώσει πρώτα τις οικονομικές επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα