Α. Βαγενά: «Ποιος φοβάται τον πολιτισμό»;

15:49 29/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Περιβολίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», αλλά και κατοίκων την περιοχής, επισκέφθηκε την Κυριακή 28/10/18 το Νέο Περιβόλι στο Κιλελέρ, προκειμένου να ξεναγηθεί στον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο νεοκλασικό κτήριο, δωρεά Ανδρέα Συγγρού, το οποίο, από τη στιγμή που έπαψε να λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο και με την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, με δωρεές των κατοίκων του χωριού , αλλά και με εθελοντική εργασία, έχει

αναπαλαιωθεί ούτως ώστε να λειτουργήσει ως λαογραφικό μουσείο.

Κατά την άφιξή της, η Άννα Βαγενά πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Διάλλα Κωσταντίνο, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, αλλά και τους κατοίκους που την υποδέχθηκαν, πως δεν είχαν πρόσβαση στο εσωτερικού του κτιρίου, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, οι κλειδαριές όλων των πορτών είχαν αλλαχτεί και μάλιστα μόλις την προηγούμενη ημέρα, παρόλο που οι αρμόδιοι είχαν πληροφορηθεί για την επικείμενη επίσκεψη της βουλευτού στο σημείο.

Η κ. Βαγενά εκφράζοντας την απορία της για το συμβάν έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ποιος φοβάται τον πολιτισμό; Γιατί κάποιοι θέλησαν να εμποδίσουν την είσοδο μου στο δημοτικό σχολείο; Είναι το λιγότερο θλιβερή αυτή η προσπάθεια. Ο πολιτισμός και η ιστορία ανήκει σε όλους. Δεν είναι κομματική υπόθεση».

Η συζήτηση της βουλευτού με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σπύρο Μούσιο, τα μέλη του συλλόγου κ. Γερασοπούλου και κ. Εξάρχου και κατοίκους της περιοχής, παρόλο που τελικά περιορίστηκε στο προαύλιο του παλαιού δημοτικού σχολείου, ήταν πολύ εποικοδομητική.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες και σκέψεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου και να ενταχθεί στο δίκτυο των μουσείων της περιοχής, που οραματίζεται η βουλευτής, δηλαδή σε έναν κοινό άξονα επισκεψιμότητας και συνεργασιών με επίκεντρο το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ και σε συνεργασία με το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα