Στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων-Πυρετώδεις προετοιμασίες και μέτρα προστασίας (video)

19:40 22/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας (ξενοδοχειακά καταλύματα- οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, τουριστικά γραφεία, οδικές μεταφορές, τουριστικά λεωφορεία στην εποχή του κορονοϊού.

«Οπως τονίζεται, οι προδιαγραφές για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων αφορούν όλα τα καταλύματα ανεξαρτήτως τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, κατάταξης, είδους, διάρκειας λειτουργίας, πλην των οργανωμένων

τουριστικών κατασκηνώσεων. Έτσι, κάθε τουριστικό κατάλυμα θα πρέπει να καταρτίσει πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού«.

Δείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλυτικά

Σε ό,τι αφορά τα γενικά στοιχεία του πρωτοκόλλου, αυτά περιλαμβάνουν δράσεις που αφορούν τη διαχείριση ενός ύποπτου κρούσματος σε ένα ξενοδοχείο, τον νέο τρόπο παροχής υπηρεσιών σε ένα κατάλυμα (πως δηλαδή θα γίνεται πλέον η καθαριότητα, η απολύμανση, το housekeeping, οι υπηρεσίες υποδοχής, τι θα γίνεται με τις πισίνες, τον καθαρισμό των χώρων, τον κλιματισμό κλπ).

Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία υπογραμμίζονται τα εξής:

-Ανάπτυξη σχεδίου δράσης και σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος

-Ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης από τη διοίκηση/διεύθυνση του τουριστικού καταλύματος και επιμέρους πρωτόκολλα για κάθε τμήμα του καταλύματος και ειδικότερα για την περίπτωση εμφάνισης κρίσης (διαχείριση πιθανού κρούσματος). Η ανάπτυξη του σχεδίου δράσης αφορά σε ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 50 δωματίων. Η ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος αφορά σε όλα τα καταλύματα (σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ).

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες

Στο πλαίσιο αυτό, τους  κανόνες στις αεροπορικές πτήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα διαδεχθούν τα μέτρα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Θα γίνονται συχνές απολυμάνσεις και θα τηρούνται κανόνες υγιεινής και απόστασης, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόρια, σπα, πισίνες και γυμναστήρια.«Έχει υπάρξει η πρόνοια ώστε και στο πιο απομακρυσμένο νησί να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης ενός κρούσματος και άμεσης διακομιδής στην Αθήνα», τόνισε σήμερα σε συνέντευξή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα