Ανέστειλε την απεργία η ΠΝΟ – Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια (video)

16:13 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λύθηκαν άμεσα οι κάβοι στα λιμάνια της χώρας, καθώς στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας. Ήδη αναχώρησαν από τον Πειραιά, τρία πλοία για Κρήτη, συνεχείς είναι οι αναχωρήσεις για Αργοσαρωνικό, ενώ ως το τέλος της ημέρας έγιναν ως και 15 αναχωρήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροποιήσεις

και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν, με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Μετά από εννιά ημέρες επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την άμεση προσωρινή αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι «οι γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις, του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, «λειτούργησαν προς το παρόν ως καταρχήν πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων».

Η πρόταση του προέδρου Γιάννη Χαλά για αναστολή της απεργίας, δεν εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, καθώς δύο σωματεία διαφώνησαν.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρα απεργίας της ΠΝΟ.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα», με τις «ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση, το ΥΕΝ αλλά και τις αστυνομικές – λιμενικές δυνάμεις οι οποίες επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια απέναντι στις παρακρατικές δράσεις των λεγόμενων αγανακτισμένων αγροτών οι οποίοι στοχοποιούν ως εχθρό το μαχόμενο ναυτεργατικό κίνημα και τους ναυτεργάτες που δίνουν ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα που αφορά την ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Τα επεισόδια μάλιστα στην Κρήτη φάνηκαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις όταν ξέσπασε φωτιά καταστρέφοντας τα γραφεία της ναυτιλιακής ακτοπλοϊκής εταιρίας ANEKSuperfast, η οποία από τη μεριά της χαρακτήρισε άδικη και αναίτια την επίθεση.

Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε σπάσει προσωρινά την απεργία η ζακυνθινή κοινοπραξία Ionian Group.

Το πλοίο της Mare di Levante εκτέλεσε στις 5:30 ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή (7:15) επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Συνεδριάζει το Σάββατο η ΠΝΟ-Επεισόδια και ένταση στο λιμάνι Ηρακλείου

Keywords
Τυχαία Θέματα