Ανατολική Μακεδονία: Στο κόκκινο με 173 νέα κρούσματα

19:26 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο κόκκινο παραμένει σε αριθμό κρουσμάτων η Ανατολική Μακεδονία, καθώς συνολικά σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκαν σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα 173 κρούσματα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 95 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, 76 στην Καβάλα και 2 στη Θάσο.

Από τη Δευτέρα, στο Νοσοκομείο

της Καβάλας διαμορφώθηκε ένας ακόμη όροφος, ώστε να δημιουργηθεί μια ακόμη κλινική covid, λόγω της αύξησης των ασθενών.
Περίπου 90 είναι οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της Καβάλα. Πλήρης είναι η ΜΕΘ covid με 12 κλίνες, δύο κλίνες που είχαν αδειάσει δέχθηκαν ασθενείς από τις Σέρρες και το Κιλκίς. Στα 114 τεστ που διενεργήθηκαν στο εργαστήριο του Νοσοκομείου, 16 βγήκαν θετικά.
Κατά των συναθροίσεων τάσσεται ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωσή του, τα μέλη της διοίκησης είχαν ενημέρωση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους διευθυντές των κέντρων υγείας και τους διευθυντές Υπεύθυνων Τμημάτων για Covid-19. Επισημαίνουν την ανάγκη για άμεση ενδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, μόνιμες προσλήψεις με ταχύτατη διαδικασία, εξασφάλιση επαρκούς υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού, διενέργεια αντιγονικών Rapid test σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας καθώς και στον γενικό πληθυσμό, να ενεργοποιηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην αναχαίτιση του κορονοϊού. Αρκετοί από τους ιδιώτες ιατρούς έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτω από ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο.
Στη Δράμα, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, επισημαίνει την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσηλευτικό ίδρυμα με 107 κλίνες σε κλινικές covid και 136 νοσηλευόμενους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα