Άναψε χθες βράδυ το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Καλαμαριά

16:17 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Καλαμαριά φόρεσε χθες βράδυ τα γιορτινά της. Μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τσουχτερό κρύο αλλά και μεγάλη προσέλευση κόσμου, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, άναψε τα χιλιάδες λαμπιόνια του μεγάλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου που υψώνεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμαριά.

Ο καιρός όμως δεν εμπόδισε χθες βράδυ εκατοντάδες Καλαμαριώτες, να μαζευτούν από νωρίς,

στην κεντρική πλατεία, η οποία φωτίστηκε και από τα χαμόγελα των παιδιών, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Στις 7 το βράδυ ανέβηκε στην εξέδρα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος μετά από τις ευχές και ένα σύντομο μήνυμα, μέτρησε αντίστροφα και έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης.

Αμέσως μετά οι παιδικές χορωδίες τριών σχολείων, των 10ου, 12ου , 17ου Δημοτικών Καλαμαριάς έψαλλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο Ακολούθησε η Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες, Γιώργο Δούσο (κλαρίνο), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Τάσο Μπαμπατζάνη (νταούλι) και Βασίλη Κασούρα (λαούτο και τραγούδι), οι οποίοι τραγούδησαν και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Καλαμαριάς.

Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι και θα ταξιδεύει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δίνουν στη διάρκεια των γιορτών την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγούνται, να εκπαιδεύονται και να απασχολούνται δημιουργικά.

Πηγή:Δήμος Καλαμαριάς

Keywords
Τυχαία Θέματα