Ανάκληση της έγκρισης της συμφωνίας με Σ. Αραβία από τη Βουλή

17:58 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανάκληση της απόφασης της για την έγκριση της συμφωνίας με την Σ. Αραβία προχώρησε η επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Σε μια ιστορική απόφαση, χωρίς προηγούμενο, η Επιτροπή αποφάσισε να ανακαλέσει την έγκριση που είχε παράσχει τόσο για την πώληση βομβών όσο και για την πώληση βλημάτων στην Σ. Αραβία.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχε από την διαδικασία λήψης της απόφασης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τασούλας δήλωσε,

«Θεωρούμε υποκριτική την επίκληση του των ψηφισμάτων του ευρωκοινοβουλίου η οποία γίνεται προκειμένου για να ανακληθεί μια συμφωνία που δυσκολεύει την κυβέρνηση ενώ υπήρχε ψήφισμα 11 μήνες πριν. Γι αυτό αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος στην συζήτηση για την απόφαση ανάκλησης της έγκρισης μας».

Βουλευτές της συμπολίτευσης σχολίαζαν αρνητικά την στάση της Ν.Δ λέγοντας πως «η Ν.Δ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία αναίρεσης της απόφασης ενώ στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισε το ψήφισμα του Λαϊκού Κόμματος που ουσιαστικά ζητάει την επιβολή εμπάργκο.»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη προκάλεσαν την σημερινή διαδικασία, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης, «Η απόφαση μας αποκαθιστά ένα λάθος το οποίο ηθικοπολιτικά που εξέθετε την χώρα μας. Κάναμε αυτοκριτική και σε εμάς αλλά και κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Καμμένο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπ. Άμυνας φαίνεται να αποδέχτηκε στην Επιτροπή οτι υπάρχει θέμα αναθεώρησης στάσης του υπουργείου αναφορικά με το θέμα αυτό.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα δημιουργήθηκε στην Επιτροπή, οι εργασίες της οποίας – υπενθυμίζεται- δεν πραγματοποιούνται δημόσια ενώ το περιεχόμενο τους είναι απόρρητο, με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ, Α. Γεωργιάδη.

Ύστερα από πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, η οποία έγινε αποδεκτή, ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για δημοσιεύματα τα οποία δημοσιοποιούσαν την τοποθέτηση του εντός της Επιτροπής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα