Αν. Δημοσχάκης: Η διακοπή ρεύματος τελευταία πράξη του δράματος για το εργοστάσιο ΕΒΖ

10:30 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τελευταία πράξη του δράματος» για το μέλλον του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Ν. Ορεστιάδα, χαρακτηρίζει το γεγονός της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μονάδας ,από τη ΔΕΗ λόγο απλήρωτων οφειλών , ο βουλευτής Έβρου της Ν. Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει, «Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου

ζάχαρης της Ορεστιάδας, με την κυβέρνηση να παραμένει απλός θεατής σε αυτό το “έγκλημα” που συντελείται σε έναν ακριτικό νομό και σε μια ακριτική περιοχή της χώρας».

Όπως επισημαίνει, οι «60 , επί τέσσερις μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιτελέσουν τις εργασίες τους» και πως «εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος δεν μπορούν να γίνουν πωλήσεις ζάχαρης, να προχωρήσει η τιμολόγηση των προϊόντων, το ζύγισμα, να γίνουν λογιστικές εργασίες, αλλά και εργασίες συντήρησης». Επίσης σημειώνει ότι ακόμη παραμένουν απλήρωτοι 95 παραγωγοί από το 2018 , 70 από το 2017 με ασυγκόμιστα περίπου 4.500 στρέμματα τεύτλων, την τελευταία διετία , όπως και «25 με 30 παραγωγούς που παρέδωσαν σοδειά και δεν αποζημιώθηκαν». «Η Κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή το μόνο που κάνει εδώ και 4 χρόνια είναι να αλλάζει διοικήσεις, έχουν αλλάξει 6 μέχρι σήμερα, ενώ φρούδες φαίνεται να είναι οι υποσχέσεις για την ύπαρξη επενδυτή» λέει ο κ. Δημοσχάκης.

Ο βουλευτής του Έβρου, μεταξύ άλλων , ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς , στα ερωτήματα, για ποιο λόγο δεν υπήρξε ρύθμιση των χρεών του εργοστασίου στη ΔΕΗ, αν θα επανέλθει το ρεύμα και σε πόσο διάστημα, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποιο αντικείμενο εργασίας, αν υπάρχει μέριμνα για το τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των τευτλοπαραγωγών, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες από πλευράς υπουργείων και αν έγιναν συνεννοήσεις με την διοίκηση της ΕΒΖ, ποιο είναι το μέλλον του Εργοστασίου Ζάχαρης της Ορεστιάδας και τα σχέδια για την ΕΒΖ γενικότερα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα