«Αμφίονα … αποκαλυπτήρια» από την ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

00:08 24/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τέταρτο, κατά σειρά, μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της, τύπου φόρμουλα, παρουσίασε σήμερα (23-3-2019) το βράδυ, η φοιτητική ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και που συνέπεσε με την συμπλήρωση φέτος, 10 χρόνων από τη δημιουργία της. Το όνομα του νέου μονοθέσιου, Αμφίονας και φιλοδοξία όλων να φέρει νέες διακρίσεις στην ομάδα, στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς όπου θα συμμετέχει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο

Αμφίων, το νέο μονοκινητήριο της Ομάδας Κένταυρος του Π.Θ. είναι έτοιμο για να πάρει μέρος,το καλοκαίρι, σε διεθνείς διαγωνισμούς

Η Ομάδα Κένταυρος αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κυρίως του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών), που εργάζονται πάνω στον σχεδιασμό, την κατασκευή, αλλά και την προώθηση πλήρως λειτουργιών μονοθέσιων αυτοκινήτων. Συνολικά, στην ομάδα συμμετέχουν φέτος, περίπου 45 φοιτητές, μεταξύ των οποίων και αρκετά κορίτσια.

Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν και τα τρία προηγούμενα μονοθέσια, ο Χείρωνας, ο Νέσσος και ο Θηρέας, που όπως και ο Αμφίων φέρουν ονόματα μυθικών Κενταύρων και το καθένα αποτελεί την εξέλιξη του άλλου. Η εξελικτική πορεία που ακολούθησαν δε, μέσα σε αυτή την δεκαετία ήταν τεράστια.

Τον Αμφίονα θαύμασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υποσχέθηκε μάλιστα, ενίσχυση της Ομάδας με 5.000 ευρώ

Εκτός από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς που ήταν βέβαια, ο Αμφίων και τα τρία παλιότερα μονοθέσια, το παρών έδωσαν και κάποια από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, δηλώνοντας τη χαρά και την συγκίνησή τους που ένα αυθόρμητο εγχείρημα, μιας παρέας μόλις πέντε αρχικά φοιτητών, που συνάντησε πάρα πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημά της, είχε αυτή την πορεία, με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Το πρώτο μονοθέσιο της Ομάδας, ο Χείρων

Το δεύτερο μονοθέσιο ήταν ο Νέσσος

Ο Θηρεύς ήταν το τρίτο μονοθέσιο της Ομάδας Κένταυρος και έδωσε την σκυτάλη στον Αμφίονα

Η Ομάδα Κένταυρος έχει φέρει πολλές διακρίσεις από συμμετοχές σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα