Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

18:54 13/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη  με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέα Λυκουρέντζο, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν η χθεσινή έντονη βροχόπτωση. Είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου.

Ειδικότερα,  στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν:
Α) Οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και προσδιορισμός των πληττομένων καλλιεργειών, υφιστάμενων υποδομών και αποθηκευμένων προϊόντων με τη συνεργασία υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ΕΛ.Γ.Α.
Β) Κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των επιπτώσεων των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ζημιών τις οποίες προκάλεσαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Ο κ. Λιβανός έδωσε εντολή να καταβληθούν αποζημιώσεις, όπως ορίζει ο Κανονισμός του ΕΛ.Γ.Α. και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί το συντομότερο.
Γ) Αντιστοίχως θα αποζημιωθούν μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων περιπτώσεις ζημιών σε αποθηκευμένα προϊόντα και εγκαταστάσεις υποδομών.

www.ert.gr

Keywords