Αλόννησος: Υποθαλάσσια εγκαίνια στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας (video)

16:47 1/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, που βάζει την χώρα μας στον παγκόσμιο καταδυτικό χάρτη, εγκαινιάστηκε σήμερα στην Αλόννησο, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού. Στα υποβρύχια εγκαίνια συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος του νησιού Πέτρο Βαφήνης και ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

[iframe src=»

Ήταν από τα εντυπωσιακότερα εγκαίνια που έχουν τελεστεί ποτέ. Το εναρκτήριο έναυσμα έδωσαν – με κατάδυση – ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον τραγουδιστή

Σάκη Ρουβά, που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, στη θαλάσσια περιοχή Περιστέρα, όπου σε βάθος 28 περίπου μέτρων υπάρχει ένα σχεδόν ανέπαφο ναυάγιο του 5ου αιώνα γεμάτο με τέσσερις χιλιάδες αμφορείς.

Επρόκειτο για ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο εκείνης της εποχής, μάλλον αθηναϊκό, το οποίο εκτιμάται ότι έπεσε σε μεγάλη κακοκαιρία και βυθίστηκε εκεί περίπου το 425 π.Χ.

Το μουσείο θα είναι επισκέψιμο από την Δευτέρα 3 Αυγούστου και πιλοτικά για δύο μήνες απ΄όσους δύτες το επιθυμούν, συνοδεία έμπειρων δυτών από καταδυτικά κέντρα της περιοχής.

Σχετική είδηση: Το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο της Ελλάδας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα