‘Αλλαξε χέρια το 67% του ΟΛΘ αντί 232 εκ. ευρώ μέσω Χρηματιστηρίου

11:58 23/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) μεταβιβάσθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη τιμή των 34,3 ευρώ μέσω δυο μεγάλων πακέτων μετοχών με την συνολική αξία της συναλλαγής να ανέρχεται σε 231,9 εκ. ευρώ.

Η μεταβίβαση έλαβε χώρα μετά την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΘ και του ελληνικού δημοσίου από την Βουλή.

Το τελευταίο διατηρεί το 7,22% του ΟΛΘ και κάποια δικαιώματα.

Η σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ είχε υπογραφεί στα τέλη του 2017.

Η γερμανική «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» κατέχει το 47% της κοινοπραξίας, η «Belterra Investments Ltd.» του ομίλου Σαββίδη το 20% και η «Terminal Link SAS» του γαλλικού ομίλου CMA-CGM το 33%.

Η συμφωνία περιλαμβάνει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα