Αλεξανδρούπολη: Σε απόλυτο συντονισμό οι υπηρεσίες του Έβρου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, τονίστηκε στο έκτακτο ΣΟΠΠ

14:11 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του απολογισμού του πρώτου διμήνου από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στον Έβρου, στο επίπεδο του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.
Στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αλεξανδρούπολη, υπό τον κ. Πέτροβιτς, εξετάστηκε από τους συμμετέχοντες

ο βαθμός της μεταξύ τους συνεργασίας σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς που σημειώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα σε ολόκληρο το νομό, ώστε στο επόμενο διάστημα να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. «Ο παρανομαστής μας είναι η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η αποτελεσματικότητα. Ο ρυθμός συνεργασίας μας είναι άριστος» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι άμεσα επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περιπτώσεις που αντιλαμβάνονται πυρκαγιές. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ετοιμότητα και για το επόμενο δύσκολο δίμηνο, καθώς είναι περίοδος της παράνομης καύσης σιτοκαλαμιάς από αγρότες . «Σ’ αυτήν την περίπτωση θα επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα και θα οδηγηθούν άνθρωποι στη δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα