Αλεξανδρούπολη: Ο Χατζημιχαήλ αποχωρεί από τον ΕΣΑ, αλλάζοντας τον προσανατολισμό του Συλλόγου

13:21 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αποχώρηση του από τον Εμπορικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης δηλώνοντας την παραίτηση του από την θέση του προέδρου ,όπου υπηρέτησε για έξι έτη ,ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ.Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

« Η απόφαση μου αυτή τοποθετείται σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο ο ΕΣΑ βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση της εβδομηντατριάχρονης ιστορίας του ,έχοντας ο ίδιος συνεισφέρει τα μέγιστα ως επικεφαλής μιας ομάδας συνεργατών,» ανέφερε ο κ. Χατζημιχαήλ

και τόνισε: «αφήνω πίσω μου ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα σωματεία της χώρας, οικονομικά ανεξάρτητο και αυτάρκη έως το 2022 με την προοπτική μάλιστα να υπογράφεται ιδιαιτέρως θετική .»

Ο κ.Χατζημιχαήλ στα έξι χρόνια της θητείας του, ανέλαβε πρωτοβουλίες και εισήγαγε καινοτομίες που αποδεικνύονται καθοριστικές για την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της πόλης και της αγοράς.

«Αυτό το διαφορετικό το οποίο πετύχαμε, αυτή η καινοτομία την οποία εφαρμόσαμε γενικότερα ήταν ο προσανατολισμός στην πόλη. Μέχρι εκείνη την περίοδο τα εμπορικού τύπου Σωματεία, τα εργοδοτικά Σωματεία ήταν επιφορτισμένα σε μια σειρά από μικρές επιμορφώσεις και κυρίως στην διαμόρφωση του προγράμματος λειτουργίας της αγοράς. Εμείς ερχόμαστε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά και αλλάζουμε ουσιαστικά τον προσανατολισμό όλου του Σωματείου,» είπε ο κ.Χατζημιχαήλ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «στην αρχή του δικού μας οργανογράμματος βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη και στο τέλος καθώς μπήκαμε σε μια λογική εκπόνησης στρατηγικής, ανακατευθύναμε το σύνολο των πολιτικών μας εκεί όχι από μια επιστημονική διαστροφή, αλλα΄ κυρίως επειδή θεωρήσαμε ότι εμμέσως θα μπορούσε να επωφεληθεί η αγορά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες.»

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, : Εφάρμοσε καινοτομία που ήταν ο προσανατολισμός στην πόλη, εκπόνηση στρατηγικής, προσαρμογή λειτουργία του Οργανισμού, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου ( ανταγωνιστική ταυτότητα πόλης -αγοράς ,στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης),Λευκές νύχτες(ανταγωνιστική ταυτότητα πόλης),Τουρισμός (συστηματική μελέτη συμπεριφοράς επισκεπτών) κ.α.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑ θα αναδειχθεί κατά την διάρκεια έκτακτης εσωτερικής διαδικασίας ,η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα