Αλεξανδρούπολη: Από το Μπενάκη στην Art Gallery, η έκθεση φωτογραφίας Παύλου Κοζαλίδη για τον Εύξεινο Πόντο

10:58 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αναζητώντας την χαμένη Πατρίδα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Παύλου Κοζαλίδη, που «έρχεται» για δέκα ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, από το Μουσείο Μπενάκη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυσή του.

«Είναι η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα προκύψουν από τη συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό που

απαθανάτισε ο καλλιτέχνης με το φωτογραφικό του φακό, σε διάστημα μία πενταετίας και αφορά το Ελληνικό στοιχείο που είναι ακόμα ζωντανό στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Κέντρου, Δημοσθένης Καραγεωργίου. Επίσης σημείωσε ότι «η φιλοξενία της έκθεσης αυτής είναι δείγμα ότι στην περιοχή μας γίνονται πράγματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και οι άνθρωποι του Έβρου, δείχνουν ότι αγαπούν την τέχνη». Τα εγκαίνεια της έκθεσης θα γίνουν, παρουσία του καλλιτέχνη, στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, 17 Ιουνίου στην Art Gallery, στην Αλεξανδρούπολη και η λειτουργία θα είναι καθημερινά, από τις από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδυ, έως τις 27 του μήνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα