Αιτωλοακαρνανία: Άνοιξε ο δρόμος στον ορεινό Βάλτο

12:55 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξε χθες με την βοήθεια μηχανήματος και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ο δρόμος Εμπεσός – Περδικάκι – Βρουβιανά στον ορεινό Βάλτο της Αιτ/νιας, που είχε κλείσει από μεγάλη κατολίσθηση την περασμένη Κυριακή.

Εντωμεταξύ παραμένει για τέταρτη ημέρα αποκλεισμένο το ορεινό χωριό της Αρέντας στην Ευρυτανία σε 1.500 μ. υψόμετρο, στα όρια με την Αιτωλοακαρνανία μιας και οι δυο δρόμοι πρόσβασης για το χωριό έχουν κλείσει από κατολισθήσεις. Ο ένας διέρχεται από τον δήμο Αγρινίου και τον επαρχιακό δρόμο Σκουτερά – Σιτόμενα – Κερασιά – Αρέντα που

και αυτός έχει κλείσει από κατολίσθηση, περίπου δυο χιλιόμετρα μακριά από το αποκλεισμένο χωριό.

Στο χωριό αυτήν την στιγμή μένουν εννέα οικογένειες, μεταξύ τους ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά που δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο τους την πρώτη ημέρα.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρ. Πολιτικής Προστασίας Αιτ/νιας Γ. Τέγας, ολοκληρώνοντας την διάνοιξη στον ορεινό Βάλτο θα μετακινηθούν στα όρια του νομού για να συνδράμουν στην αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου μεταξύ των δύο νομών.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα