Αισιοδοξία για αύξηση τουριστών στην Αν. Μακεδονία Θράκη

08:14 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας για αύξηση της τουριστικής κίνησης σε Αν. Μακεδονία Θράκη αυτό το Καλοκαίρι με αφορμή την πολύ καλή επισκεψιμότητα που σημειώνεται από χώρες των Βαλκανίων. Τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την πλευρά της Περιφέρειας στην ανάπτυξη των τουριστικών εναλλακτικών πόρων (πολιτισμό, φυσικό περιβάλλον). Έτσι, κονδύλια πάνω από 50 εκ. ευρώ δίνονται από την Περιφερειακή Αρχή για την ανάδειξη των πολιτιστικών χώρων της περιοχής (π.χ. Αναστασιούπολη,

Φρούριο της Ξάνθης κ.α. ) που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο έλξης.

Μεγάλη επίσης είναι η προσπάθεια για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς ήδη διαπιστώνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των επισκεπτών. Γι αυτό το λόγο ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον σχηματισμό των μονοπατιών. «Θα γίνει ένα δίκτυο μονοπατιών, το οποίο θα έχει όνομα και θα αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο όλης της περιφέρειας από τη Δράμα έως τη Σαμοθράκη και τη Θάσο» εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης βάζοντας, όπως λέει, στόχο να τα κάνει πανευρωπαϊκά γνωστά με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές εκθέσεις, αλλά και την συνέχιση πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το φεστιβάλ Via Egnatia.

Πόλος έλξης των Ευρωπαίων επισκεπτών αποτελεί η Θάσος, ωστόσο, σιγά –σιγά φαίνεται πως τουριστικοί προορισμοί γίνονται περιοχές όπως: η Δράμα, η Ξάνθη, η Σαμοθράκη, η Δαδιά. Τουρίστες από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Σλοβακία επισκέπτονται την περιοχή με την περιφερειακή αρχή να κάνει επιπλέον προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από τα Βαλκάνια.

Αχίλλειος πτέρνα της Περιφέρειας αποτελούν οι λιγοστές, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, κλίνες. «Είμαστε από τώρα σχεδόν γεμάτοι και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο» δηλώνει και σημειώνει ότι σ’ αυτόν τον τομέα χρειάζεται η περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης περισσότερες επενδύσεις. Ενδεικτικό είναι ότι σε όλη την Αν. Μ. Θράκη υπάρχουν 21.000 ξενοδοχειακές κλίνες με τις 10.500 να βρίσκονται στη Θάσο. «Η Πιερία μόνης της έχει 46.000 κλίνες» δηλώνει με νόημα ο κος Αμοιρίδης σημειώνοντας «είμαστε πίσω, χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις».
Φώτο: Μιχάλης Αμοιρίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Αισιοδοξία για αύξηση τουριστών στην Αν. Μακεδονία Θράκη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα