Αγρότες: Κινητοποιήσεις στον Πλατύκαμπο, τα Φάρσαλα και τον Ε65

07:43 17/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπλόκα σε τρία σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στήνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, ζητώντας παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην τιμολόγηση ορισμένων προϊόντων τους και καλύτερη φορολογική μεταχείριση.

Αγρότες από τη Λάρισα θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ στον Πλατύκαμπο, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, αλλά και στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, ενώ αγρότες από την περιοχή της Καρδίτσας σχεδιάζουν να στήσουν μπλόκο στον Ε-65.

«Είμαστε να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις

και να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», επεσήμανε.

«Ο διάλογος είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σημειώνοντας ότι «ο καθένας μπορεί να διαμαρτυρηθεί με όποιο τρόπο θεωρεί πρόσφορο, φτάνει να μη δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός».

Όπως λέει ο κ. Αραχωβίτης τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής στο χωράφι έχουν ήδη ξεκινήσει, με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία.

Επίσης, αναφέρει πως επεξεργάζεται ήδη η διάταξη για το ακατάσχετο των 12.000 ευρώ που ζητούν οι αγρότες.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:Στο δρόμο οι αγρότες της Θεσσαλίας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα