Αγωνιστικός εορτασμός στο Κιλελέρ από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

10:53 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων τίμησε φέτος την 107η επέτειο εξέγερσης των θεσσαλών κολίγων στο χώρο θυσίας στο Κιλελέρ, οργανώνοντας στο σημείο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα έδωσαν υπόσχεση στους προγόνους ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους ξαναπάρει τη γη τους.

«Οπως και τότε το αγροτικό κίνημα, μέσα από τους πρώτους πεδινούς συλλόγους, οργάνωσε το Κιλελέρ, έτσι και σήμερα μόνο μέσα από ένα οργανωμένο

και ενωμένο αγροτικό κίνημα μπορούμε να δώσουμε αγώνες και να κερδίσουμε την επιβίωσή μας» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Μπούτας.

Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ομιλία έκανε ο Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Συνάδελφοι αγρότες, εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι
Τιμάμε αγωνιστικά εδώ, στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ, την μεγάλη εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων, που έβαλε ανεξίτηλη την σφραγίδα της στην ιστορία του αγροτικού και, γενικότερα, του λαϊκού κινήματος, στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Είμαστε σήμερα εδώ για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας. Να δώσουμε όρκο πίστης, τιμής κι ευθύνης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση εκείνης της θυσίας.
Το σημερινό πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν 25 μερόνυχτα με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, με χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους της χώρας.
Σήμερα, εδώ στο Κιλελέρ, συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και σαλπίζουμε την έναρξη του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.
Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα μας, για τα μπλόκα, χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν αψηφώντας εκβιασμούς και πιέσεις και απλώνουμε το χέρι σε αυτούς που ήταν διστακτικοί να κάνουν αυτό το βήμα και τους καλούμε να συμπαραταχθούν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα.»

Την επέτειο μνήμης στο Κιλελέρ τίμησαν, επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα