Αυστραλία: Η Δημόσια Ραδιοφωνία SBS στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής

16:59 25/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στην Αυστραλία, τόσο από τους Ομογενειακούς φορείς και οργανώσεις, όσο και από δημόσιους φορείς της χώρας.

Τη σκυτάλη της αλληλεγγύης αυτή τη φορά παρέλαβε η Δημόσια Ραδιοφωνία SBS η οποία διοργάνωσε ραδιοέρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS, δημοσιογράφος Θέμης Καλός «πρόκειται για τη δική μας προσπάθεια,

από εδώ, αυτή την εσχατιά της γης, την Αυστραλία, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι πυρόπληκτοι, που είναι πυροπαθείς, που δοκιμάστηκαν στις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική».

Θέμης Καλός

Ο Θέμης Καλός υπενθύμισε άλλωστε πως η Ραδιοφωνία SBS σε κάθε δοκιμασία που περνά η Ελλάδα, πάντα εκδηλώνει έμπρακτα τη συμπαράσταση της, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Mandi Wicks

Η διευθύντρια του πολυγλωσσικού προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS Mandi Wicks δήλωσε πως «η αλληλεγγύη και η συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει καθώς, δυστυχώς, οι πραγματικές πληγές θα χρειαστούν γενιές για να επουλωθούν» και κάλεσε πρωτίστως την Ομογένεια των περισσοτέρων από 400.000 Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής πολιτών να προσφέρουν ότι μπορούν.

Χάρης Δανάλης

Από την Ελληνική Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας ο πρόεδρος της Χάρης Δανάλης, έκανε μέσω έκκληση προς την παροικία να ανταποκριθεί με θέρμη στο ραδιοέρανο, για να είναι αποτελεσματικότερη η συμπαράσταση προς τους πληγέντες. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 25.000 δολάρια Αυστραλίας.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα