Αυστραλία: Επιβλητικός Λιούις Χάμιλτον στις δοκιμές του πρώτου Γκραν Πρι της χρονιάς

14:18 24/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον, με έναν γύρο-επίδειξη δύναμης στο τελευταίο του πέρασμα, έσπασε τα χρονόμετρα στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, κατακτώντας την 73 pole position της καριέρας του, κατορθώνοντας παράλληλα να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την έξοδο στη δεύτερη στροφή του ομόσταυλού του, Βάλτερι Μπότας, ο οποίος θα ξεκινήσει 10ος.

Δίπλα από τον Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται ο Κίμι Ράικονεν της Ferrari, ο οποίος όμως ήταν 664 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Βρετανό. Ο Φινλανδός της Scuderia ήταν αρχικά, μόλις

δύο δέκατα αργότερος από τον Χάμιλτον, με την διαφορά όμως να εκτοξεύεται στα επτά δέκατα, όταν στην τελευταία του προσπάθεια, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε τα μαγικά του, πραγματοποιώντας χρόνο που ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τη δική του προηγούμενη καλύτερη επίδοση.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν ο έτερος πιλότος της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Τόσο ο Γερμανός τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής όσο και ο εκρηκτικός νεαρός Ολλανδός, αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα της σεζόν.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη δεύτερη Red Bull σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο του Q3, αλλά η ποινή των τριών θέσεων που έχει δεχτεί, τον ρίχνει στην 4η σειρά της εκκίνησης. Την 3η σειρά συμπληρώνουν οι δύο Haas με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Ρομάν Γκροζάν. Η αμερικανική ομάδα με τη επίδοσή της αυτή απέδειξε ότι έχει πραγματοποιήσει άλμα σε σχέση με πέρυσι πλησιάζοντας τις τρεις πρώτες δυνάμεις του χώρου.

Οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κάρλος Σάινθ με τις δύο Renault σημείωσαν αντίστοιχα την 8η και 9η καλύτερη επίδοση.

Τις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου αγώνα της χρονιάς, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD στις 15:00 της Κυριακής, ενώ στις 16:10 και πάλι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, η ΕΡΤ θα σας μεταφέρει όλη τη δράση από το Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα