Αυστραλία: Αλληλεγγύη και προσφορά των ομογενών προς τους ηλικιωμένους

07:17 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης των ηλικιωμένων Ομογενών στην Αυστραλία αυξάνει διαρκώς, δεδομένου πως η λεγόμενη πρώτη γενιά μεταναστών -όσοι δηλαδή ήρθαν μαζικά στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας από τις δεκαετίες 1950-1970 είναι ήδη σε προχωρημένη ηλικία.

Μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς μακρυά από τη γενέτειρα, οι νεότερες γενιές φροντίζουν πλέον ώστε να τους προσφέρουν κάθε δυνατή υπηρεσία και περίθαλψη.

Η “Φροντίδα”, ο ομογενειακός οργανισμός που συστάθηκε

πριν από 41 χρόνια στη Βικτώρια είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει αυτό το έργο και διατηρεί ήδη 4 οίκους ευγηρίας στη Βικτώρια και έναν στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι οίκοι Ευγηρίας είναι, όπως και το σύνολο του προσωπικού, προσανατολισμένες στην παροχή των υπηρεσιών τους ειδικά προς τους Έλληνες ομογενείς ενώ στο ίδιο πνεύμα της πολύπλευρης στήριξης, προσφέρει και Κοινοτικές υπηρεσίες.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, το παράρτημα της Πολιτείας της Βικτώρια της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στην Αυστραλία, παρέδωσε για την ενίσχυση του έργου της “Φροντίδας” επιταγή $50,000 δολαρίων, χρήματα που, όπως και τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, συγκεντρώθηκαν από έρανο ανάμεσα στα μέλη της Ελληνικής
Παροικίας.

Το ποσό θα διατεθεί για την αγορά ενός καινούργιου λεωφορείου, για την μεταφορά των ηλικιωμένων οι οποίοι μένουν στους οίκους ευγηρίας του οργανισμού στην περιοχή Clayton ώστε να χρησιμοποιηθεί σε εκδρομές ή διάφορες άλλες ψυχαγωγικές εξόδους.

«Είναι χαρά μας σήμερα, να προσφέρουμε αυτό το ποσό στη Φροντίδα. Ευχαριστούμε την παροικία που μας υποστήριξε σε όλες τις εκδηλώσεις μας και εύχομαι και στο μέλλον όλοι μαζί να προσφέρουμε ακόμα πιο πολλά», δήλωσε η Πρόεδρος της AΧΕΠΑ Βικτωρίας, Σοφία Μερκούλια, αμέσως μετά την παράδοση της επιταγής.

«Στα πρακτικά της πρώτης συνάντησης για τη δημιουργία της «Φροντίδας», υπήρξαν και μέλη της ΑΧΕΠΑ. Από τότε συνδράμετε στο έργο μας και είμαστε ευγνώμονες που έχουν οργανισμούς σας εσάς δίπλα μας», ανάφερε ο Πρόεδρος της Φροντίδας, κ. Νεκτάριος Θώδος στην ευχαριστήρια ομιλία του στους παρευρισκομένους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τς Φροντίδα, Γιώργος Λεκάκης ενημέρωσε ότι έχει γίνει ήδη η παραγγελία του λεωφορείου.

Η αλληλεγγύη και υποστήριξη ανάμεσα στους παροικιακούς και ομογενειακούς οργανισμούς στην Αυστραλία αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολύχρονης Ελληνικής παρουσίας και ή προσφορά της ΑΧΕΠΑ θυμίζει πως -όσο και να περνούν τα χρόνια- ο Ελληνισμός πορεύεται ενωμένος και με αγάπη προς τους παλαιότερους εκπροσώπους του.

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα