Άδειες για νέες φυτεύσεις οινάμπελων
Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για χορήγηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2020, στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, με την προθεσμία να λήγει στις 10 Μαΐου.
Οι άδειες θα χορηγηθούν σε έκταση που αντιστοιχεί στο 1% του συνόλου των αμπελοοινικών εκτάσεων της ζώνης που κατατάσσετε η Περιφέρεια Κρήτης, και η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά , μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ψηφιακές Υπηρεσίες- Αίτηση Αδειών Φύτευσης.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Δηλώνεται η έκταση σε στρέμματα, το δημοτικό διαμέρισμα, το τοπωνύμιο της περιοχής, καθώς και οι συντεταγμένες όλων των κορυφών του κάθε αγροτεμαχίου για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.
Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα στρέμμα ανά αγροτεμάχιο και αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα .
Το αγροτεμάχιο μπορεί να είναι ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο τουλάχιστον για 7 έτη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης .
Τα δικαιολογητικά
Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Συμβόλαια αγοράς, συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς, συμβόλαιο γονικής παροχής, συμβόλαιο δωρεάς ακινήτων, πράξη προσκύρωσης , δικαστική απόφαση απονομής κυριότητας, κληρονομητήριο, διαθήκη δημοσιευμένη με πιστοποιητικό μη αποποίησης.
Ενημερωμένο Έντυπο Ε9 του προηγούμενου οικονομικού έτους στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το αιτούμενο τεμάχιο, συνοδευόμενο με υπεύθυνη δήλωση, όπου θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία του Ε9 είναι αληθή και ακριβή .
Για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια: Συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης διάρκειας τουλάχιστον 7 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπογεγραμμένα από τα αντισυμβαλλόμενα μέρη και με θεώρηση του γνήσιου των υπογραφών.
Σε περίπτωση υποβολής Μισθωτηρίου διάρκειας άνω των εννέα ετών, υποβάλλεται ηλεκτρονικά συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου στο Υποθηκοφυλακείο.
Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησής τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα.
www.ert.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός και άρση καραντίνας: Ο Μητσοτάκης υπογράφει την πρόταση – Τι αναφέρει για σχολεία, επιχειρήσεις και μαγαζιά
- Κορωνοϊός ανιχνεύθηκε σε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης
- «Κόβεται» το επίδομα των 800 – Το σχέδιο για απόσυρση των μέτρων στήριξης
- Κορονοϊός: Γιατί τρέμει η κυβέρνηση ότι μπορεί να τιναχθούν όλα στον αέρα
- Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Σούζη: Το πρόβλημα υγείας εν μέσω καραντίνας (pics)
- Τα καταστήματα είναι ανοικτά αλλά οι Γερμανοί δεν ψωνίζουν – Οι ειδικοί εξηγούν το γιατί
- Πώς η Σιγκαπούρη, από χώρα πρότυπο, έχασε τη μάχη της πανδημίας
- Δύσκολες ώρες για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
- «Κάτι παραπάνω από υπαρκτή η πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού»
- Κορωνοϊός και 5G: Αυτός είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Eπεισόδια έξω από σύνδεσμο οπαδών στον Κορυδαλλό
- Άδειες για νέες φυτεύσεις οινάμπελων
- Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας την Τρίτη 28 Απριλίου
- Ο κορονοϊός στον κόσμο: 2,77 εκατομμύρια κρούσματα – Σχεδόν 194.000 οι νεκροί
- ΙΑΕΑ: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακτινοβολιών μετά τις πυρκαγιές στο Τσερνόμπιλ
- Συνεχίζονται τα έργα στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων
- Καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη
- ΙΑΕΑ: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακτινοβολιών μετά τις πυρκαγιές στο Τσερνόμπλι
- Προσφορά κηπευτικών από Δήμο σε Δήμο
- Πρόγραμμα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό
- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Άδειες για νέες φυτεύσεις οινάμπελων
- Συνεχίζονται τα έργα στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων
- Καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη
- Προσφορά κηπευτικών από Δήμο σε Δήμο
- Πρόγραμμα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό
- Έπιασαν αμέσως τον τσαντάκια
- Πελοπόννησος: Σήμανση δύο μονοπατιών
- Πελοπόννησος: Αναβαθμίσεις κέντρων υγείας
- Νέα σύσκεψη στο Κρανίδι Ερμιονίδας
- Κλείσιμο με άνοδο της Γουόλ Στριτ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κακοσμία στόματος: Αίτια και 5 μυστικά για να μην μυρίζει το στόμα σας
- Πειραιάς: Νεκρός ανασύρθηκε 91χρονος στο λιμάνι
- Κορονοϊός: Πειραματικό εμβόλιο αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε πιθήκους
- Αλίκη Βουγιουκλάκη - Η σπάνια φωτογραφία με το Βλάση Μπονάτσο
- Τσιάρας: Άρχισε η πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής έκδοσης πιστοποιητικών
- Υποβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδας (και) από την S&P
- S&P: Επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο ‘BB-‘
- Ο κορονοϊός έβγαλε τις… μάσκες σε celebrities και influencers