ΑΧΑΪΑ: Συμφωνήθηκε η επεξεργασία των αστικών λυμάτων σε Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα

14:04 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από χρονοβόρες και δύσκολες διαπραγματεύσεις και πολλές αναβολές, υπογράφηκε τελικά την προηγούμενη εβδομάδα το «Μνημόνιο Συνεργασίας» μεταξύ της «Ε.Τ.Β.Α. ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.» και των Δήμων Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας (Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων) με το οποίο συμφωνήθηκε η υποδοχή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των παραπάνω Δήμων από τη Μονάδα Καθαρισμού Αποβλήτων (Μ.Κ.Α.) που λειτουργεί στη Βιομηχανική περιοχή και ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης με την ίδια συμφωνία η Ε.Τ.Β.Α. αναλαμβάνει τη συντήρηση

και λειτουργία των εγκαταστάσεων προεπεξεργασίας αστικών λυμάτων (προεπεξεργαστής) που θα προμηθευτούν και θα εγκαταστήσουν οι δύο Δήμοι σε χώρο που παραχωρείται από την εταιρεία εντός της Βιομηχανικής περιοχής.

Η συμφωνία αφορά σε πρώτη φάση τα αστικά λύματα των οικισμών Βασιλικού, Ισώματος, Φαρών, του Δήμου Ερυμάνθου και Μαζαρακίου, Λουσικών, Χαϊκαλίου και Αγ. Νικολάου του Δήμου Δυτ. Αχαΐας στους οποίους έχουν κατασκευαστεί αποχετευτικά Δίκτυα.

Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών αυτών και ιδίως του Δήμου Ερυμάνθου, ενώ έχουν κατασκευαστεί προ πολλού χρόνου, παραμένουν ανενεργά και αναξιοποίητα εξαιτίας των καθυστερήσεων και της κωλυσιεργίας που υπήρξε, όχι εκ μέρους των Δήμων, κατά το μακρύ στάδιο των δύσκολων διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί κοινά αποδεκτή συμφωνία από όλες τις πλευρές και οικονομικά συμφέρουσα για τους δημότες. Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα