Α human world map: Έκθεση illustration στη Λάρισα

10:24 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια διεθνής ομαδική έκθεση σύγχρονης εικονογράφησης (illustration) με τίτλο «Α human world map» και δύο εφαρμοσμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια σε έναν καινούριο χώρο στη Λάρισα, στo Wisedog έως τις 20 Απριλίου. 300 χρωματιστοί άνθρωποι φτιαγμένοι με τη φαντασία 100+1 ταλαντούχων εικονογράφων από 44 διαφορετικές χώρες του παγκόσμιου χάρτη. Μέσα από καινοτόμες, διαδραστικές πρακτικές και ευφάνταστα παιχνίδια προβάλλονται σύγχρονα καλλιτεχνικά έργα αναδεικνύοντας

το επίκαιρο, αλλά και διαχρονικό μήνυμα της πολυπολιτισμικότητας και της μοναδικής ομορφιάς που προκύπτει από την παγκόσμια ανομοιομορφία. Σε αυτή την έκθεση όλοι θα βρουν έναν χαρακτήρα να ταυτιστούν μαζί του.

Τι ισορροπίες δημιουργεί ή ταράζει η ανθρώπινη ανομοιομορφία;

Στην έκθεση a human world map προσκαλούνται 100+1 illustrators από όλο το γεωγραφικό -όπως τον γνωρίζουμε- κόσμο προκειμένου να διορθώσουν μια σημαντική ατέλεια όλων των χαρτών: δε δείχνουν από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος παρά μόνο δείχνουν το πως είναι χωρισμένος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η έκθεση επιχειρεί να συνθέσει μέσα σε ένα φυσικό χώρο έναν ανθρώπινο παγκόσμιο χάρτη. Αυτός περιλαμβάνει την οπτική των ανθρώπων για τους ανθρώπους. Όπως ακριβώς και στον πραγματικό κόσμο, κανένας από όσους θα συναντήσεις δε σου μοιάζει και κανένας δεν είναι διαφορετικός από σένα.

Η συνειδητή επιλογή της ανθρωποκεντρικής θεματικής ανταποκρίνεται στον επίκαιρο προβληματισμό της πολυπολιτισμικότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της διαφορετικότητας. Το παρόν πρότζεκτ φιλοδοξεί να παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.

Kάτοικοι της Λάρισας + Έλληνες εικονογράφοι

Ποιoς είναι ο πιο αγαπημένος σου άνθρωπος στον κόσμο; Λαρισαίοι αυτού του κόσμου χρειαζόμαστε τη φαντασία σας!

Μια ενότητα της έκθεσης [a human world map] δημιουργείται χάρη στους κατοίκους της πόλης/χώρας, όπου παρουσιάζεται. Για το Wisedog λοιπόν χρειαζόμαστε τη συμβολή των κατοίκων της Λάρισας. Οι Έλληνες εικονογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση, καθώς και μαθητές του τμήματος Γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Λάρισα είναι στη διάθεσή των ανθρώπων της πόλης, για να σχεδιάσουν το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο στον κόσμο! Πως θα γίνει αυτό; Καλέσαμε τους Λαρισαίους να στείλουν ευφάνταστες περιγραφές του αγαπημένου τους ανθρώπου. Οι επιλεγμένες περιγραφές θα γίνουν εικονογραφήσεις και θα εκτίθενται στην έκθεση. Πως μπορεί να φαντάστηκε ο εικονογράφος την αγαπημένη σου φίλη ή το αγόρι σου με βάση την περιγραφή που εσύ έστειλες;

Δημιουργικά εργαστήρια illustration & animation:

Παιδικό εργαστήριο animation | Ένας κινούμενος παγκόσμιος χάρτης

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου | Wisedog | Εκπαιδευτής: Μπάμπης Αλεξιάδης | Ηλικίες: 9-13 ετών

Ξεκινώντας από τα χρώματα, τη ζωγραφική και το κολλάζ συντίθεται ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας, με σκοπό οι συμμετέχοντες να μάθουν κάποιες βασικές τεχνικές animation. Έχοντας ως αφετηρία την Ελλάδα, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους χρωματιστά μεταφορικά οχήματα, ώστε να ταξιδέψουν πάνω σε έναν ευφάνταστο παγκόσμιο χάρτη.

Εργαστήριο illustration σε συνεργασία με το τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας. Πληροφορίες στη σελίδα της ομάδας στο facebook .

Θα ακολουθήσει έκθεση σε χώρο που θα ανακοινωθεί στην Αθήνα.

Wisedog -Σκυλοσόφου 3 (δίπλα στο Αρχαίο θέατρο της Λάρισας) -Λάρισα.

Tηλ: 241 025 8775

Keywords
Τυχαία Θέματα