Α. Χαρίτσης: Άμεσα 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή

19:06 23/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με την ευκαιρία της αισιόδοξης προοπτικής που ανοίγει στη χώρα η έξοδος από τα μνημόνια, η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στην παιδεία των παιδιών μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό του σχολείου στην περιοχή του Καρέα, παρουσία της δημοτικής αρχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπων φορέων και γονιών. Σημείωσε ότι για πρώτη φέτος στον προϋπολογισμό προβλέπονται 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην ειδική αγωγή, οι οποίες θα επεκταθούν σε 15.000 την επόμενη τριετία.

«Σήμερα

είναι μία μέρα γιορτής, γιατί εγκαινιάζουμε το νέο ανακατασκευασμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα» τόνισε ο υπουργός και ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση του χώρου, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τους συνεργάτες του, «που κατόρθωσαν σε χρόνο-ρεκόρ -μόλις τρεις μήνες- να αποπερατώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο». Υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών ύψους 470.000 ευρώ εγκρίθηκε στις 16 Ιουνίου 2018 και ένα μήνα μετά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον δήμαρχο. Ο υπουργός, ευχήθηκε η περίπτωση αυτή να γίνει «παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες δημοτικές αρχές».

Πρόσθεσε δε, ότι ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις στην υλικοτεχνική υποδομή στα σχολικά κτίρια όλης της χώρας με προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, για την επισκευή και την ανακατασκευή σχολικών κτιρίων, για την ανακατασκευή αύλειων χώρων και παιδικών χαρών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Χαρίτσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων για το «καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας του λαού και των παιδιών της», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια». «Το σχολείο αυτό» τόνισε «αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας την οποία χρειαζόμαστε. Συνεργασίας του κράτους, του κεντρικού κράτους, με τους φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι με αλληλοσεβασμό, με αλληλοεκτίμηση, με πλήρη συνείδηση ότι όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του ελληνικού κράτους που είναι ο ελληνικός λαός».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ, ο οποίος χοροστάτησε στον αγιασμό, πρωτίστως ευχαρίστησε τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την άμεση ετοιμότητά του να αποδεχτεί το αίτημα της Μητρόπολης και του δημάρχου Βύρωνα, για την παραχώρηση του χώρου ώστε να στεγαστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Απόφαση που «καταδεικνύει τον τρόπο που η εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της προς όφελος του λαού και των πιστών χριστιανών», σημείωσε ευχόμενος σε όλους.

Την ικανοποίηση του για το γεγονός της παράδοσης στα παιδιά του Βύρωνα αυτό το πολύ όμορφο και λειτουργικό σχολείο σε σύντομο χρόνο, εξέφρασε και ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο Δανιήλ και την Ιερά Σύνοδο που παραχώρησε το χώρο, τον υπουργό κ. Χαρίτση και το υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ για την ανακατασκευή του, την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση της μετακίνησης των μαθητών από το κέντρο της πόλης στην περιοχή που στεγάζεται το σχολείο και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς «για την ανοχή και την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα».

Τέλος στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος, ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, η αντιπεριφερειάρχης Έργων & Υποδομών Αττικής Αγγέλικα Σαπουνά, η αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαλία Χρήστου κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα