Yπόμνημα σε Βουλή & Περιφέρεια θα καταθέσουν οι πυρόπληκτοι

16:25 10/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κινητοποίηση στις 20 Αυγούστου με κατάθεση υπομνήματος στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρει η Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Ραφήνας – Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση της επιτροπής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του εργατικού κέντρου Λαυρίου (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο), που πρόσφατα οργάνωσε σχετική σύσκεψη για το θέμα

αυτό.

Συνάντηση με εκπροσώπους άλλων συλλογικοτήτων και φορέων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, είχε την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

Μεταξύ άλλων, οι διεκδικήσεις που αναφέρονται στο κείμενο της επιτροπής είναι:

1. Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς
2. Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος.
3. Άμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ.
4. Να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων
5. Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους.
6. Να μαζευτούν τα κλαδιά κλπ από περιοχές των Δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους
7. Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.
8. Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κ.Υ. Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
9. Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη και χρηματοδότηση
του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
10. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγέντων.
11. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζόμενων και επαγγελματιών που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
12. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Σχετική είδηση: Λαύριο: Συγκέντρωση συντονισμού δράσης για τους πυρόπληκτους

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα