Workshop με θέμα «Τουρισμός με αθλητικές εκδηλώσεις»

10:53 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Ρόδο θα βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να μετάσχει στο Workshop με θέμα «Τουρισμός με αθλητικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ρόδος, ως σήμα κατατεθέν προορισμού», ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Κώστας Τσέγας.
Το Workshop διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Γερμανικό Μιντιακό Οργανισμό

(fvw) και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Δίνει έμφαση στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και την τουριστική ανάπτυξη στα άκρα της σαιζόν.
Συντονιστής θα είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού fvw, Klaus Hildebrandt, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις επιδόσεις της γερμανικής αγοράς, ενώ το άνοιγμα του workshop θα κάνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Εκ μέρους των tour operators θα αναπτύξουν τις προοπτικές για τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο, η Barbara Kirchner από την TUI Germany, υπεύθυνη για τις αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας, ο Lothar Münzenthaler διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού DER Touristik, ο Oliver Grosse Kleimann διευθυντικό στέλεχος του Alltours Flugreisen και ο Mario Krug, γενικός εμπορικός διευθυντής του LMX Touristik.
Την παρουσίαση των δυνατοτήτων για αθλητικό τουρισμό στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο γενικότερα θα κάνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Σημειώνεται ότι το fvw workshop εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη των ξεχωριστών εμπειριών που προσφέρουν τα νησιά.
Η Ρόδος ως το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως ένας προορισμός φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών event. Η «κορωνίδα» των αθλητικών διοργανώσεων είναι βέβαια ο διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου που προσελκύει δρομείς από τα πέρατα της γης. Οι αγώνες τριάθλου Ocean Lava, οι ποδηλατικοί αγώνες με τη σφραγίδα της UCI και το Run Greece είναι μόνο κάποια από τα κορυφαία αθλητικά event που φιλοξενεί η Ρόδος.
Οι αθλητικές διοργανώσεις αξιοποιούνται όλο και περισσότερο για να χτίσουν το brand του προορισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα