To tweet του προέδρου του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ – Οι αντιδράσεις

19:55 25/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ εκφράζει την εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη ΝΔ, αναφέρει ότι ο Α. Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το όνομα και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το tweet αυτό του προέδρου του ΕΛΚ, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού

Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Συγκεκριμένα:

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ με σημερινή ανάρτησή του στο στο Twitter.

Συγκεκριμένα το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρει τα εξής: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια», ήταν το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντίδραση Παπαδημούλη
Να πάρει σαφή θέση σχετικά με το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ καλεί τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο @ManfredWeber στηρίζει την ΝΔ κ τον @kmitsotakis κ όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον @atsipras. Λογικό. Για την ουσία όμως, το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, τι θέση παίρνει; Συμφωνεί με την δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ η όχι; Χρωστά μια σαφή κ υπεύθυνη τοποθέτηση. Όχι απλά υπεκφυγές», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτηση του στο twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Πιτέλα κατά Μητσοτάκη και Βέμπερ για το Σκοπιανό

Keywords
Τυχαία Θέματα