To σπίτι του μπλουζίστα Μάντι Γουότερς γίνεται μουσείο

15:18 27/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σπίτι του Μάντι Γουότερς στο Σικάγο θα μετατραπεί σε μουσείο και θα φιλοξενεί εκθέματα αφιερωμένα στον θρυλικό μουσικό των μπλουζ.

Με επικεφαλής την δισέγγονη του Γουότερς, Τσάντρα Κούπερ, το πρότζεκτ θα περιλαμβάνει ένα μουσείο αφιερωμένο στη γειτονιά, ένα πολιτιστικό κέντρο κι έναν κοινοτικό κήπο.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε και μεγαλύτερης ηλικίας καλλιτέχνες και να έχουμε έναν μικρό χώρο όπου ο κόσμος θα μπορεί να κατεβαίνει στο υπόγειο και να κάνει κάποια ηχογράφηση, γιατί αν και δεν υπήρχε

στούντιο ηχογράφησης εκεί, καθώς ήταν χώρος για πρόβες, θέλουμε να το εντάξουμε αυτό στην όλη εμπειρία», δήλωσε η Κούπερ στην εφημερίδα Hyde Park  Herald.

Η μετατροπή του σπιτιού του διάσημου μουσικού σε Μουσείο  Muddy Waters MOJO, θα γίνει χάρη στην επιχορήγηση ύψους 50.000 δολαρίων που έλαβε από το National Trust for  Historic Preservation. Η επιχορήγηση πραγματοποιείται μέσω του Ταμείου Δράσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αφροαμερικανών.

Ο Γουότερς είχε αγοράσει το τούβλινο σπίτι, που βρίσκεται στο νούμερο 4339 S. Lake Park Ave, στη συνοικία North Kenwood, το 1954 και το χρησιμοποιούσε για τις δύο επόμενες δεκαετίες ως χώρο για πρόβες. Το 2013, η στεγαστική υπηρεσία του Σικάγο, είχε χαρακτηρίσει το κτίριο μη ανασφαλές και κινδύνευε να κατεδαφιστεί.

Το Muddy Waters MOJO Museum αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: RollingStone

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα