Tο μουσικό σχήμα Hamnavazi Taj στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

13:29 16/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Tους ήχους της μεγάλης παράδοσης του Ιράν φέρνει το μουσικό σχήμα Hamnavazi Taj, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 20:30 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή τον εορτασμό της «Νορούζ», της ιρανικής Πρωτοχρονιάς στις 21/3, αλλά και της εαρινής ισημερίας μία μέρα νωρίτερα, το διάσημο σχήμα παραδοσιακής μουσικής έρχεται στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση.Οι

βραβευμένοι μουσικοί Vahid Taj (τραγούδι, μαέστρος), Hasan Mekaniki (νέι), Hamideh Ghanbari (τουμπερλέκι), Bahman Faryadras (λύρα), Ahman Sharian (ταρ) και Mehdi Siadati (σαντούρι).

Οι έξι δεινοί δεξιοτέχνες του σχήματος Hamnavazi Taj, που φημίζονται ως γνήσιοι εκπρόσωποι της ιρανικής παραδοσιακής μουσικής τόσο ως σολίστ όσο και ως συνθέτες, έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία, έχουν συμμετάσχει σε πολλά δισκογραφικά πρότζεκτ και έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με διακεκριμένους ιρανούς μουσικούς.

Μια βραδιά με άρωμα Ανατολής, γεμάτη μαγικές μελωδίες ερμηνευμένες από την αισθαντική φωνή του Vahid Taj αλλά και από πνευστά, κρουστά και έγχορδα, οι ρίζες των οποίων χάνονται στα βάθη των αιώνων. Μια συναυλία με ενόργανη μουσική αλλά και τραγούδια βασισμένα σε στίχους της ιρανικής ποίησης που συνδυάζουν τον μυστικισμό και τη θρησκευτικότητα με το ερωτικό συναίσθημα.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο δημοφιλούς σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Τιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 11 ευρώ ● 18 ευρώ

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://www.pinterest.com/megaronathens/

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα