REWORKS CONNEKT: Το reworks γίνεται ψηφιακό και έρχεται δωρεάν στις οθόνες μας!

11:05 24/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια από τις πιο αναπάντεχες κρίσεις παγκοσμίως και με την πλειοψηφία των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, το reworks και το reworks agora, θα δώσουν το παρόν και φέτος τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη για 16η συνεχή χρονιά.  Προκρίνοντας έναν  πρωτοποριακό, ασφαλή τρόπο παρακολούθησης πολιτισμού,

ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία το φεστιβάλ, για πρώτη φορά διοργανώνει μια ειδική διαδικτυακή έκδοση, το reworks connekt.

Η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των reworks και reworks agora και τις οποίες μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους.  Το reworks connekt στην  πρώτη του έκδοση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020. Θα είναι  δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς και μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Mιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Reworks, Αναστάσιο Διόλατζη που τόνισε  «Δεχθήκαμε όλο αυτό το διάστημα πολλά μηνύματα υποστήριξης κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει. Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε στενά κάθε εξέλιξη στο θέμα του Covid-19, αλλά και τα μέτρα που εφαρμόζονται. Τα δεκαέξι χρόνια που συνεχίζουμε αδιάλειπτα,  συναντήσαμε αρκετές προκλήσεις από την εδραίωση ενός φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την οικονομική κρίση.   Φέτος, είναι μία συνθήκη τελείως διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς. Ετοιμάσαμε  ένα διήμερο με 18 δράσεις 
Το Reworks παραμένει το  μακροβιότερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα και ο διευθυντής της διοργάνωσης τονίζει πως «σε αυτή την πρόκληση, παρόλες τις δυσκολίες, δουλέψαμε εντατικά όλο αυτό το διάστημα, επανασχεδιάσαμε το φεστιβάλ πολλές φορές,  ανάλογα με τις προδιαγραφές, οι οποίες ορίζονταν από τις αρμόδιες αρχές, πολλές φορές εβδομάδα ανά εβδομάδα. Οι εξελίξεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό καθιστούν μία φυσική διοργάνωση αδύνατη. Όμως αυτό δεν μας έκανε να κάνουμε πίσω. Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους η συμβολή του πολιτισμού μπορεί είναι πολύ σημαντική. Όπως και η στήριξη των καλλιτεχνών και όσων δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο.»

Το reworks connekt η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As που θα συνθέσουν τις φετινές ειδικές εκδόσεις των reworks και reworks agora και τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το reworks connekt στην  πρώτη του έκδοση θα είναι  δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

H υποστήριξη που δείχνει το κοινό στο φεστιβάλ αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για να μην ακυρώσουμε την φετινή διοργάνωση, όπως δυστυχώς συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των γεγονότων στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Αντίθετα θα προσπαθήσουμε  να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση προκρίνοντας ένα διαφορετικό τρόπο  ασφαλούς και υπεύθυνης παρακολούθησης πολιτισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και ομιλητές, αλλά και το κοινό. Δεν αισθανόμαστε μόνοι αλλά έχουμε κοντά μας reworkers από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Και ευχόμαστε να βρεθούμε και πάλι, όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το interactive stage του reworks connekt.

Στο reworks connect, η σύνθεση και η γενικότερη φιλοσοφία του line up παραμένει σταθερή.  Στο μουσικό σκέλος φιλοξενούνται αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.  Τα πάνελ και οι συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα έχουν την δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους στην επόμενη διοργάνωση των reworks & reworks agora το 2021, είτε να αιτηθούν επιστροφή χρημάτων από τον πάροχο που αγόρασαν τα εισιτήρια τους. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα