Poets Duet: «Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο» στη Ζώγια

13:13 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μουσική παράσταση με θεατρικό λόγο και τραγούδι σε μια διαφορετική προσέγγιση της ποίησης φιλοξενεί η «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 21.00.

Με τον τίτλο Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο οι Poets Duet, δηλαδή ο Νικόλας Καραγκούνης (πιάνο, κιθάρα, τραγούδι) και η Εύη Παπαδοπούλου (φλάουτο, τραγούδι) θα συνθέσουν ένα παζλ

τραγουδιών –ποιημάτων και κειμένων, ελλήνων και ξένων ποιητών από τα τέλη του19ου αιώνα έως και σήμερα. Λόρκα, Μποντλέρ, Ελύτης, Καρυωτάκης, Χριστιανόπουλος, Σκαρίμπας, Σεφέρης, Κίπλινγκ, Ρίτσος, Χικμέτ, Λουντέμης, Γώγου.
Επιπλέον κάποια ποιήματα από την παράδοση, εντός και εκτός Ελλάδας, μια σύντομη αναφορά σε νέους ποιητές της Θεσσαλονίκης, ενώ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ανέκδοτες μελοποιήσεις του Νικόλα Καραγκούνη σε ποιήματα του Ελύτη, του Καβάφη και του Μαγιακόφκι.
Η παράσταση πλαισιώνεται από αφηγήσεις, διαδραστικές ενέργειες και εμβόλιμους θεατρικούς διαλόγους.

Ο Νικόλας Καραγκούνης κατάγεται από τη Χαλκίδα. Με σπουδές στο Ωδείο Β. Ελλάδος, έχει κάνει :πολυποίκιλες συνεργασίες και σχήματα, (Interrail, Tόσο Μακριά Τόσο Κοντά, Trio Carousel, Μ Ρασούλη, Χ.Παπαδόπουλο) μέλος και ηθικός αυτουργός των Σαν Ξέμπαρκων (μελοποιήσεις Ν. Καββαδία), ιδιαίτερες παραγωγές και θεατρική προϋπηρεσία (Μετάβαση, Λύκη Βυθού), μουσική παραγωγή πάνω σε δρόμους της Αρχαίας Ελληνικής μουσικής του Noesis / Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, ενώ έχει γράψει μουσική για παραστάσεις και μία ανεξάρτητη παραγωγή με προσωπικά τραγούδια (Αίνιγμα).

Η Εύη Παπαδοπούλου κατάγεται από τα Ιωάννινα. Απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με κατεύθυνση Υποκριτική (και καθηγητές Μ. Μαρμαρινό, Γ.Λεοντάρη , Δ. Κωνσταντινίδη κ.ά.) και ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων Ορθοφωνίας και Κινησιολογίας (Σ. Μιχαηλίδου, Α.Φούτση, Κ.Βόμβολο, Ρ.Κυριαζή κ.ά). Πτυχιούχος φλάουτου με δάσκαλο τον Νικολό Δημόπουλο, και ανώτερων θεωρητικών, με μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός, ενώ παράλληλα είναι ενεργή ως μουσικός σε μουσικά σχήματα της πόλης.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιημα ζωγια χικμετ
Τυχαία Θέματα