O Λιθουανός Αλεξάντερ Σορόκιν νικητής στο Σπάρταθλον 2017

16:11 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σπάρταθλον, ενηλικιώθηκε, οργανώθηκε και καθιερώθηκε πλέον, ως η μοναδική υπερμαραθώνια απόσταση, που έχοντας εξακριβωμένο ιστορικό υπόβαθρο, παραμένει πιστή στα Ολυμπιακά Ιδεώδη και το «Ευ Αγωνίζεσθαι«.

Ουκ ολίγοι πιστοί, αθλητές και αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, έρχονται και τρέχουν (ή και βαδίζουν σε αρκετά σημεία της δύσκολης διαδρομής «Αθήνα-Σπάρτη») στα «βήματα του Φειδιππίδη».

Ανταμείβονται με ένα στεφάνι αγριελιάς και σβήνουν τη δίψα τους με μία κούπα νερό απ’ τον μυθικό Ευρώτα ποταμό, που τους προσφέρεται μπροστά στο επιβλητικό άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, στο Στάδιο

της Σπάρτης.

Το 35ο Σπάρταθλον, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής απ’ τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ολοκληρώνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Σπάρτη.

Αμέσως, μετά, στην κεντρική πλατεία της Λακωνικής πρωτεύουσας, θα λάβει χώρα η τελετή λήξης.

Τον αγώνα του Συνδέσμου, στηρίζει κάθε χρόνο ο Δήμος της Σπάρτης, που και φέτος φρόντισε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην λείψει τίποτα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Δήμου, του Αθλητικού Οργανισμού, του Νομικού Προσώπου και όλων των σωματείων, συλλόγων, υπηρεσιών και φορέων της πόλης που εργάστηκαν συντονισμένα και χαρούμενα, ώστε όλα να πάνε καλά.

Ένα μεγάλο μπράβο και στους εθελοντές-τριες, που αποτέλεσαν την…ψυχή της διοργάνωσης.

Ο επετειακός αυτός αγώνας της υπερ-απόστασης, συγκέντρωσε στην αφετηρία 369 αθλητές και αθλήτριες από 50 περίπου χώρες όλου του κόσμου.

Ο φετινός αγώνας πήγε θαυμάσια, αφού γι’ αυτό, βοήθησε και ο καιρός (λίγες φέτος οι εγκαταλείψεις).

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν…σύμμαχος των δρομέων και τους βοήθησαν να κάνουν καλές επιδόσεις και να κατεβάσουν τους χρόνους τους.

Οι Πολωνοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού διακρίθηκαν σε άνδρες και γυναίκες.

Ο νικητής, αιφνιδίασε τους πάντες, αφού έφτασε στη Σπάρτη στις 5 το πρωί. Έκανε έναν σπουδαίο αγώνα και σημείωσε μία πολύ αξιοζήλευτη επίδοση που θυμίζει…Γιάννη Κούρο.

Τον υπερμαραθώνιο δρόμο, στήριξε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού, ενώ η ΕΡΤ ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Πολύτιμη και η συνεισφορά των χορηγών.

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκαν στον τερματισμό της φετινής διοργάνωσης και σας παρουσιάζουν φωτογραφικά στιγμιότυπα απ’ τους τρεις (3) πρώτους νικητές της διοργάνωσης.

Οι 3 νικητές

1. Αλεξάντερ Σορόκιν (Λιθουανία) 22.04.05
2. Μπρούνερ Ράντεκ (Τσεχία) 22.49.38
3. Νίκος Σιδερίδης (Ελλάδα) 22.58.41

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα