«Mr. Selfridge» – H πολυβραβευμένη σειρά εποχής στην ΕΡΤ2

08:51 19/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
To πρώτο επεισόδιο της δραματικής σειράς εποχής «Ο κύριος Σέλφριτζ» (Mr. Selfridge), παραγωγής Αγγλίας 2013, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στις 22:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή του ITV, που χαρτογραφεί την αστική κοινωνία των αρχών του περασμένου αιώνα μέσα από την πολυτάραχη δημόσια και ιδιωτική ζωή του Αμερικανού επιχειρηματία Χάρι Γκόρντον Σέλφριτζ, ιδρυτή του περίφημου Λονδρέζικου πολυκαταταστήματος Selfridges.

Η

σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Lindy Woodhead «Shopping, Seduction and Mr Selfridge», διασκευάστηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Andrew Davies, που αν και γοητευμένος από την πολυσχιδή προσωπικότητα του οραματιστή Μr Selfridge, δεν περιορίζει την πλοκή στον πρωταγωνιστή. Η δημιουργική γραφή του Davies δίνει ζωή σε ήρωες που συνθέτουν το παζλ μιας αυστηρά ταξικής κοινωνίας που επαναδιαπραγματεύεται τις «κόκκινες γραμμές» της, από τα δικαιώματα των εργαζομένων μέχρι τη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών.

Η σειρά έχει μεταδοθεί και μεταδίδεται σε 150 χώρες, ενώ η παραγωγή κάθε επεισοδίου στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες.

Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Πίβεν («Entourage», «Rocknrolla»), Φράνσις Ο’ Κόνορ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Κάθριν Κέλι, Άισλινγκ Λόφτους και ένα εξαιρετικά ιδιοφυές καστ.

Είμαστε στην αυγή του 20ού αιώνα, η οικονομική εξουσία αλλάζει χέρια, η χειραφέτηση διεκδικεί δικαίωμα και στην ψήφο και στη μόδα.

(Α΄κύκλος). Επεισόδιο 1ο. 1908. Στην αυγή του 20ού αιώνα, ένας Αμερικανός, επιτυχημένος έμπορος, φτάνει από το Σικάγο στο Λονδίνο με το όνειρο να κατακτήσει την παραδοσιακή αγορά της Oxford Street. Το όνομά του είναι Χάρι Σέλφριτζ. Και το όραμά του, να χαρίσει στις γυναίκες -που λατρεύει- την ελευθερία της επιλογής. Όμως, οι μέθοδοί του εξαγριώνουν το χρηματοδότη του και ο Χάρι μένει χωρίς οικονομική στήριξη, λίγες εβδομάδες πριν από τα εγκαίνια. Όχι όμως και χωρίς ιδέες…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα