MotoGP: Επιστρέφουν Dani Pedrosa και Cal Crutchlow

15:35 29/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρώτος αγώνας μετά το μεγάλο, καλοκαιρινό διάλλειμα του MotoGP, είναι το Grand Prix της Styria, στην πίστα Red Bull Ring στην Αυστρία στις 8 Αυγούστου. Η KTM ανακοίνωσε πως στον αγώνα αυτόν θα συμμετέχει ως έκτακτη συμμετοχή ο δοκιμαστής της, Dani Pedrosa! Σχεδόν

1000 μέρες μετά τον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP στον οποίον τερμάτισε 5ος, ο 35χρονος μικρόσωμος Ισπανός θα στηθεί και πάλι στη γραμμή της εκκίνησης.

Έχοντας περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο MotoGP ως αναβάτης της Honda, από το 2006 έως και το 2018, οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα διαφορετικού κατασκευαστή το 2019 όταν και ανέλαβε χρέη δοκιμαστή στην ΚΤΜ. Η προσφορά του στο Αυστριακό εργοστάσιο είναι τεράστια και όλοι αναγνωρίζουν πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας της KTM οφείλεται στον Pedrosa. Ο ίδιος δήλωσε πως ανυπομονεί να δοκιμάσει σε συνθήκες αγώνα όλα όσα έχουν προγραμματίσει για να βγάλει θετικά ή αρνητικά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους αναβάτες της ομάδας για ένα καλό αποτέλεσμα. Βλέποντας τους αγώνες από την τηλεόραση βγάζει κάποια συμπεράσματα αλλά αυτήν τη φορά θα είναι διαφορετικά. Η KTM δεν έχει κάνει γνωστό αν ο Pedrosa θα συμμετέχει και στον 2ο, συνεχόμενο αγώνα του Red Bull Ring, το Grand Prix της Αυστρίας.

Μια ακόμα μεγάλη επιστροφή θα γίνει στην Αυστρία και για τους 3 συνολικά επόμενους αγώνες, τα δύο Grand Prix της Αυστρίας και το Silverstone. Ο Cal Crutchlow θα αντικαταστήσει τον τραυματία Franco Morbidelli στην ομάδα της Petronas Yamaha. Ο Morbidelli υπεβλήθη σε εγχείρηση στο γόνατο και η αποθεραπεία του καθυστερεί. Έτσι, η Petronas θα δώσει τη μοτοσυκλέτα του στον δοκιμαστή της Yamaha τη φετινή χρονιά, τον Βρετανό Cal Cruthlow. Με τον τρόπο αυτόν θα έχει τη δυνατότητα σε μια χρονιά που δε συμμετέχει στους αγώνες, να κάνει έκτακτη συμμετοχή και μάλιστα στην πατρίδα του συμμετέχοντας και στον αγώνα του Silverstone. Ο Morbidelli, θα επιστρέψει λογικά, στον αγώνα της Aragon, στις 12 Σεπτεμβρίου. Εκπρόσωπος της Petronas Yamaha, δήλωσε επίσης πως ο Morbidelli έχει πάρει ήδη την έγκριση από την Petronas για να μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha το 2022 ως αντικαταστάτης του Vinales, εφόσον η εργοστασιακή ομάδα του εμπιστευθεί τη θέση αυτή.

sports.ert.gr.



Το άρθρο MotoGP: Επιστρέφουν Dani Pedrosa και Cal Crutchlow εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP, Επιστρέφουν Dani Pedrosa, Cal Crutchlow,MotoGP, epistrefoun Dani Pedrosa, Cal Crutchlow