Kομοτηνή:Εκλογές με …γκρίνια στο Οικονομικό Επιμελητήριο παράρτημα Θράκης

14:36 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις κάλπες κατεβαίνουν οι οικονομολόγοι αύριο-Κυριακή- για την ανάδειξη της νέας Τοπικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο περιφερειακό τμήμα Θράκης, που έχει έδρα στην Κομοτηνή, αλλά και την ανάδειξη αντιπροσώπων στην υπόλοιπη επικράτεια.

Έξι είναι οι συνδυασμοί των υποψηφίων, Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος, Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης, Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι, Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων, Παράταξη Οικονομολόγων

Φοροτεχνικών Εργαζομένων-Επαγγελματιών-Συνεργαζόμενες Δυνάμεις και Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων.
Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωΐ στις 7 και θα διαρκέσει έως το απόγευμα πάλι στις 7 μ.μ.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στους κατά τόπους νομούς, ενώ οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται στους 1.728 οικονομολόγους.
Ωστόσο, η Ανεξάρτητη Κίνηση των Οικονομολόγων Ελλάδος με επικεφαλής τον Ανδρέα Χρίστου κάνει λόγο για αποκλεισμό ψήφου κι άλλων οικονομολόγων από το Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα και αλλοίωσης του αποτελέσματος ακριβώς επειδή, θα έπρεπε ως τις 5 Νοέμβρη να είναι ταμειακώς εντάξει. «Αυτό έγινε για προφανείς λόγους προκειμένου να κρατήσουν κάποιοι τα ποσοστά τους σταθερά και να παραμείνουν στην εξουσία», κάνει λόγο στην επιστολή που απέστειλε προς τα μέλη του εν λόγω επιμελητηρίου ο κ. Χρίστου.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τον αριθμό των εγγεγραμμένων-1728- θα ψηφίσουν οι 682, σε ποσοστό 39,46%.
Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε προς τους συναδέλφους του επισημαίνει τα εξής:
«Οφείλουμε να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα τις μέχρι σήμερα πρακτικές φίμωσης της φωνής των συναδέλφων και αποκλεισμού της συμμετοχής των από την εκλογική διαδικασία. Είναι εξαιρετικά λυπηρό και απόλυτα αντιδεοντολογικό να εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης μόνο το 40%περίπου του συνολικού δυναμικού του, που εν τέλει αν το ποσοστό αυτό αναχθεί σε ποσοστό ψηφισάντων (στη βάση προηγούμενων αποτελεσμάτων) δυστυχώς αναμένεται αυτό να μην ξεπερνά το 20% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων συναδέλφων.

Ποιες άραγε σκοπιμότητες εξυπηρετεί α αποκλεισμός αυτός ? Προφανής κατά την κρίση μας ο λόγος, η διατήρηση και μη διατάραξη των υπαρχόντων κομματικών ισορροπιών των παρατάξεων», καταλήγει μεταξύ άλλων η επιστολή του κ. Χρίστου.

Keywords
Αναζητήσεις
εκλογες οικονομικου επιμελητηριου 2016 παράρτημα θεσσαλονικης
Τυχαία Θέματα