Kομοτηνή:Xάλκινο Βραβείο στην επιχείρηση EGEnergy για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας

10:42 27/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντική διάκριση έλαβε η ατομική επιχείρηση της Ελένης Γκαράκη, EGEnergy, που έχει έδρα στη Κομοτηνή, αποσπώντας το ΧΑΛΚΙΝΟ Βραβείο (ΒRONZEAward) στην ενότητα Sustainable Business, ως μια εταιρεία πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας & αειφορίας δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο των “Environmental Awards 2016” (www.environmentalawards.gr).

Τα

“Environmental Awards” επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και καινοτόμα βιώσιμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης, από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Η απονομή των φετινών βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο AthenaeumInter Continental στην Αθήνα.
Η EGEnergyέχει κύρια δραστηριότητα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ηλιακής ενέργειας χωρίς την εκπομπή κανενός είδους ρύπου. Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιήθηκε στην πράσινη ενέργεια εν μέσω οικονομικής ύφεσης, πολιτικής και οικονομικής αστάθειας υλοποιώντας παράλληλα δράσεις για την καλύτερη περιβαλλοντική της επίδραση. Σήμερα διαθέτει δύο φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 39,6 kWp, όντας μια μικρή πράσινη επιχείρηση που συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία.
Εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται καλές πρακτικές για την περιβαλλοντική προστασία, την βελτιστοποίηση της ενεργειακής παραγωγής, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την αρωγή στη κοινωνία, ενώ συμβάλλει στην εκπαιδευτική διαδικασία και την εφαρμοσμένη έρευνα μέσω της συνεργασίας με το Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας.
Η εταιρεία λειτουργεί Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 14001:2015 και έχει λάβει πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas, ενώ είναι πλήρως κλιματικά ουδέτερη για τη συνολική λειτουργία της.
Παράλληλα δραστηριοποιείται ωςεπίσημος αντιπρόσωπος του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος WATT+VOLTστη Π.Ε Ροδόπης, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας.
Μέσω της συνεργασίας με την WATT+VOLT παρέχει ανταγωνιστικά πακέτα παροχής ηλεκτρισμού σε οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Διαθέτει τα πλέον ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πακέτα κατανάλωσης ρεύματος στην αγορά, τα οποία ανταποκρίνονται πάντα στις μικρές ή μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Η WATT+VOLT μέσω της EGEnergyστη Ροδόπη, μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές (και μέση τάση). Τα τιμολόγια της προσφέρουν έκπτωση 10-25% στην παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με τον βασικό πάροχο (μετά από όλες τις τελευταίες εκπτώσεις-μειώσεις που έχει πραγματοποιήσει)ενώ είναι φθηνότερη και από τους υπόλοιπους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα